Kwart webwinkels stopgezet na minder dan twee jaar | RetailDetail

Kwart webwinkels stopgezet na minder dan twee jaar

Kwart webwinkels stopgezet na minder dan twee jaar

Van alle webshops die in 2015 werden opgericht, zijn er na twee jaar nog maar 72,5% actief. Het eerste jaar spartelen beginnende webshops nog door, maar het tweede jaar blijkt de boosdoener.

Grootste deel vrijwillig stopgezet

In 2015 werden er 9.469 webshops opgestart. Daarvan werden er in 2015 al 412 stopgezet en in 2016 kwamen er daar nog eens 2.185 bij. Dat wil zeggen dat slechts 72,5% van alle webwinkels die in 2015 werden opgericht, nog actief is. Niet alle webwinkels gingen echter failliet: het grootste deel werd vrijwillig stopgezet. In 2016 zijn er tot nu toe 65 online shops failliet gegaan, een stijging van 25% ten opzichte van een jaar eerder.

 

“Ondanks dat de online omzet blijft groeien, is het voor de nieuwe webwinkels lastig om de concurrentie aan te gaan met de gevestigde webwinkels die een uitgebreid assortiment hebben, binnen 24 uur kunnen leveren, en waarbij het verzenden en terugsturen vaak gratis is. Als beginnende webwinkel kun je vaak alleen nog het verschil maken als je je richt op een niche”, zegt CEO Cato Syversen van Creditsafe, dat de cijfers berekende.

 

Het aantal startende webwinkels neemt dan ook stilaan af. Tot 2014 was dat aantal in stijgende lijn, maar sinds vorig jaar worden er minder webwinkels opgericht. In 2016 werden voorlopig ook 3,3% minder webshops opgestart dan een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?

02/07/2018

Het doek is finaal gevallen over Toys "R" Us in de Verenigde Staten: alle winkels zijn er dicht en 30.000 medewerkers staan op straat. Toch hoopt de beroemde speelgoedketen nog op een toekomst.

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

26/06/2018

De Nederlandse modeketen Men At Work is failliet: het uitstel van betaling dat de multimerkenretailer kreeg, is al na amper twee dagen omgezet in een faillissement. 425 mensen verliezen hun baan, over het lot van de Belgische winkels is nog niets geweten.

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.