Marktplaats.nl koopt Nieuweautokopen.nl

Marktplaats.nl koopt Nieuweautokopen.nl

Paul de Vries, oprichter van Nieuweautokopen.nl, heeft zijn autosite verkocht aan Marktplaats.nl. Hij blijft wel nog minstens vier jaar aan het hoofd van het bedrijf en zijn site blijft los bestaan van Marktplaats.nl. Er werd geen overnamesom vrijgegeven.

"Logische aankoop"

Nieuweautokopen.nl bestaat niet enkel uit de hoofdsite, maar heeft ook een veertigtal sites die zich specifiek op een merk richten. Ook zij zullen gewoon blijven bestaan, bevestigt De Vries aan Twinkle.

 

Olivier van Duijn, directeur bij Marktplaats, vindt dat de aankoop net op het juiste moment komt. "Er vindt een duidelijk zichtbare en voorspelbare verschuiving plaats naar online als het gaat om het kopen en verkopen van nieuwe auto's", zegt hij. "Het is logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw."

 

Nieuweautokopen.nl startte op in 2005 en was toen de eerste online autoverkoper in Nederland. De website zorgt zelf voor de kortingen bij de autodealers, die ze dan doorspeelt naar de klant. Met de verkoop aan Marktplaats.nl wil het bedrijf verder kunnen groeien.

Tags: