Marktplaats.nl koopt Nieuweautokopen.nl | RetailDetail

Marktplaats.nl koopt Nieuweautokopen.nl

Marktplaats.nl koopt Nieuweautokopen.nl

Paul de Vries, oprichter van Nieuweautokopen.nl, heeft zijn autosite verkocht aan Marktplaats.nl. Hij blijft wel nog minstens vier jaar aan het hoofd van het bedrijf en zijn site blijft los bestaan van Marktplaats.nl. Er werd geen overnamesom vrijgegeven.

"Logische aankoop"

Nieuweautokopen.nl bestaat niet enkel uit de hoofdsite, maar heeft ook een veertigtal sites die zich specifiek op een merk richten. Ook zij zullen gewoon blijven bestaan, bevestigt De Vries aan Twinkle.

 

Olivier van Duijn, directeur bij Marktplaats, vindt dat de aankoop net op het juiste moment komt. "Er vindt een duidelijk zichtbare en voorspelbare verschuiving plaats naar online als het gaat om het kopen en verkopen van nieuwe auto's", zegt hij. "Het is logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw."

 

Nieuweautokopen.nl startte op in 2005 en was toen de eerste online autoverkoper in Nederland. De website zorgt zelf voor de kortingen bij de autodealers, die ze dan doorspeelt naar de klant. Met de verkoop aan Marktplaats.nl wil het bedrijf verder kunnen groeien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.