Marktplaats.nl wil zelf afrekenen | RetailDetail

Marktplaats.nl wil zelf afrekenen

Marktplaats.nl wil zelf afrekenen

Marktplaats.nl is de mogelijkheden aan het bekijken om betalingen via een eigen systeem te laten lopen en zo voor extra betaalgemak te zorgen. Momenteel gebeuren nog (te) veel betalingen wanneer het product wordt afgehaald.

Veiliger en eenvoudiger

Dagelijks zijn er ongeveer 150.000 transacties op Marktplaats.nl en vaak worden betalingen nog gewoon contant gedaan, op de website van een externe verkoper of via een simpele overschrijving. Marktplaats.nl bekijkt nu of het dat systeem kan vereenvoudigen, zegt Olivier van Duijn, general manager van eBay Benelux, in RetailTrends. Een eigen afrekenmodule moet niet enkel zorgen voor meer gemak, het moet betalingen ook een stuk veiliger maken.

 

Moederbedrijf eBay werkt daarvoor al samen met PayPal en dat systeem zou eenvoudig kunnen geïmplementeerd worden op Marktplaats.nl, maar Van Duijn zegt dat er eerst wordt gezocht naar een eigen systeem voor het platform. "We zijn niets aan PayPal verplicht", zegt Van Duijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.