Marktplaats.nl zoekt extra klanten dankzij apps | RetailDetail

Marktplaats.nl zoekt extra klanten dankzij apps

Marktplaats.nl zoekt extra klanten dankzij apps

Marktplaats.nl heeft aangekondigd nu ook eigen apps te gaan ontwikkelen, die het toenemend aantal mobiele gebruikers het leven ietsje eenvoudiger moeten maken.

Bijna helft bezoekers surft mobiel

"Sinds het tweede kwartaal van dit jaar zie je het mobiele gebruik van Marktplaats enorm pieken", zegt directeur Olivier van Duijn aan Emerce. Momenteel komt bijna de helft van de bezoekers via een mobiel apparaat op marktplaats.nl terecht: "Alle indicatoren zijn met dubbele cijfers gegroeid dit jaar. Het bezoek is met een kwart gegroeid, mobiel zijn er tien procent meer kopers en verkopers. "

 

Om aan die groeiende mobiele vraag te voldoen, werd er dus besloten om een app te ontwikkelen. Die app moet de website voor mobiele gebruikers meer visueel maken en zet in op 'beleving'. Volgend jaar wil Marktplaats ook meer gaan experimenteren en wil het innoveren met rubrieksadvertenties, al wil Van Duijn daar momenteel nog niet veel over lossen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.