Meer dan 150 webshops komen samen op Stad.nl | RetailDetail

Meer dan 150 webshops komen samen op Stad.nl

Meer dan 150 webshops komen samen op Stad.nl

Sinds 1 juni bundelen meer dan 150 kleine webshops hun krachten op het platform Stad.nl. Consumenten kunnen er met één winkelwagentje winkelen in verschillende online shops en ze moeten dus ook maar één keer afrekenen.

Concurrentie met grote merken

De verschillende webshops hopen via de samenwerking hun marktpositie te verbeteren tegenover grote concurrenten zoals bijvoorbeeld Bol.com. De grootste tien webwinkels in Nederland zijn momenteel immers goed voor vijftig procent van de totale online omzet. De rest van de koek wordt verdeeld onder maar liefst 40.000 andere webwinkels.

 

"Wij houden de ontwikkelingen in de markt constant in de gaten en blijven Stad.nl verbeteren op basis van de vraag van consumenten en ondernemers. Dit nieuwe, klantvriendelijke warenhuis is mogelijk doordat zowel wijzelf als de individuele winkels voor een deel bijdragen in de verzendkosten. Wij vervullen dus geen warehousefunctie; de bestelling van de klant wordt nog steeds vanuit de betreffende winkels verstuurd", zegt medeoprichter Hélène van der Meijs aan socialmedia.nl.

Interessant voor de consumenten is ook dat ze via Stad.nl kunnen besparen op de verzendingskosten. Die komen nu neer op een bedrag van maximaal 4,95 euro, daar waar ze eerder verzendingskosten bij elke winkel moesten betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.