Meer dan 150 webshops komen samen op Stad.nl | RetailDetail

Meer dan 150 webshops komen samen op Stad.nl

Meer dan 150 webshops komen samen op Stad.nl

Sinds 1 juni bundelen meer dan 150 kleine webshops hun krachten op het platform Stad.nl. Consumenten kunnen er met één winkelwagentje winkelen in verschillende online shops en ze moeten dus ook maar één keer afrekenen.

Concurrentie met grote merken

De verschillende webshops hopen via de samenwerking hun marktpositie te verbeteren tegenover grote concurrenten zoals bijvoorbeeld Bol.com. De grootste tien webwinkels in Nederland zijn momenteel immers goed voor vijftig procent van de totale online omzet. De rest van de koek wordt verdeeld onder maar liefst 40.000 andere webwinkels.

 

"Wij houden de ontwikkelingen in de markt constant in de gaten en blijven Stad.nl verbeteren op basis van de vraag van consumenten en ondernemers. Dit nieuwe, klantvriendelijke warenhuis is mogelijk doordat zowel wijzelf als de individuele winkels voor een deel bijdragen in de verzendkosten. Wij vervullen dus geen warehousefunctie; de bestelling van de klant wordt nog steeds vanuit de betreffende winkels verstuurd", zegt medeoprichter Hélène van der Meijs aan socialmedia.nl.

Interessant voor de consumenten is ook dat ze via Stad.nl kunnen besparen op de verzendingskosten. Die komen nu neer op een bedrag van maximaal 4,95 euro, daar waar ze eerder verzendingskosten bij elke winkel moesten betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.