Mobiele verkoop tickets groeit snel | RetailDetail

Mobiele verkoop tickets groeit snel

Mobiele verkoop tickets groeit snel

De mobiele verkoop van kaartjes voor evenementen is in korte tijd pijlsnel gegroeid. Intussen wordt al 10 procent van de tickets via smartphone of tablet geboekt.

Mobiele verkoop verdubbeld op één jaar tijd

Marketingmanager Robert Knibbe van het Nederlandse bedrijf Ticketscript, een specialist in online kaartverkoop, vertelde Emerce dat de mobiele verkoop het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is. "Over dezelfde periode in 2011 was dit percentage 4 procent. We zien ook een toename van 1,4 procent in 2011 naar 3,2 procent in 2012 in het aantal kaartkopers dat kiest voor een mobiel ticket in plaats van het reguliere e-ticket."

 

Sociaalnetwerksite Facebook blijkt de belangrijkste aanjager van de mobiele kaartverkoop. Organisatoren van evenementen kunnen via Ticketscript eenvoudig kaarten verkopen via hun Facebook-pagina. Bijna de helft van het verkeer van Facebook wordt via mobiele dragers gerealiseerd. Het Nederlandse Ticketscript is actief in vijf landen en verzorgt de kaartverkoop voor zowat dertigduizend evenementen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.

Retail belangrijkste groeimotor voor Artificiële Intelligentie

29/03/2018

Retailbedrijven zullen dit jaar omgerekend een slordige 2,76 miljard euro investeren in Artificiële Intelligentie. Daarmee zijn ze volgens onderzoeksbureau IDC de grootste motor van AI wereldwijd, nog vóór de banksector.