Mobiele verkoop tickets groeit snel | RetailDetail

Mobiele verkoop tickets groeit snel

Mobiele verkoop tickets groeit snel

De mobiele verkoop van kaartjes voor evenementen is in korte tijd pijlsnel gegroeid. Intussen wordt al 10 procent van de tickets via smartphone of tablet geboekt.

Mobiele verkoop verdubbeld op één jaar tijd

Marketingmanager Robert Knibbe van het Nederlandse bedrijf Ticketscript, een specialist in online kaartverkoop, vertelde Emerce dat de mobiele verkoop het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is. "Over dezelfde periode in 2011 was dit percentage 4 procent. We zien ook een toename van 1,4 procent in 2011 naar 3,2 procent in 2012 in het aantal kaartkopers dat kiest voor een mobiel ticket in plaats van het reguliere e-ticket."

 

Sociaalnetwerksite Facebook blijkt de belangrijkste aanjager van de mobiele kaartverkoop. Organisatoren van evenementen kunnen via Ticketscript eenvoudig kaarten verkopen via hun Facebook-pagina. Bijna de helft van het verkeer van Facebook wordt via mobiele dragers gerealiseerd. Het Nederlandse Ticketscript is actief in vijf landen en verzorgt de kaartverkoop voor zowat dertigduizend evenementen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Back to top