Mobiele verkoop tickets groeit snel | RetailDetail

Mobiele verkoop tickets groeit snel

Mobiele verkoop tickets groeit snel

De mobiele verkoop van kaartjes voor evenementen is in korte tijd pijlsnel gegroeid. Intussen wordt al 10 procent van de tickets via smartphone of tablet geboekt.

Mobiele verkoop verdubbeld op één jaar tijd

Marketingmanager Robert Knibbe van het Nederlandse bedrijf Ticketscript, een specialist in online kaartverkoop, vertelde Emerce dat de mobiele verkoop het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is. "Over dezelfde periode in 2011 was dit percentage 4 procent. We zien ook een toename van 1,4 procent in 2011 naar 3,2 procent in 2012 in het aantal kaartkopers dat kiest voor een mobiel ticket in plaats van het reguliere e-ticket."

 

Sociaalnetwerksite Facebook blijkt de belangrijkste aanjager van de mobiele kaartverkoop. Organisatoren van evenementen kunnen via Ticketscript eenvoudig kaarten verkopen via hun Facebook-pagina. Bijna de helft van het verkeer van Facebook wordt via mobiele dragers gerealiseerd. Het Nederlandse Ticketscript is actief in vijf landen en verzorgt de kaartverkoop voor zowat dertigduizend evenementen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.