Mobiele verkoop tickets groeit snel

Mobiele verkoop tickets groeit snel

De mobiele verkoop van kaartjes voor evenementen is in korte tijd pijlsnel gegroeid. Intussen wordt al 10 procent van de tickets via smartphone of tablet geboekt.

Mobiele verkoop verdubbeld op één jaar tijd

Marketingmanager Robert Knibbe van het Nederlandse bedrijf Ticketscript, een specialist in online kaartverkoop, vertelde Emerce dat de mobiele verkoop het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is. "Over dezelfde periode in 2011 was dit percentage 4 procent. We zien ook een toename van 1,4 procent in 2011 naar 3,2 procent in 2012 in het aantal kaartkopers dat kiest voor een mobiel ticket in plaats van het reguliere e-ticket."

 

Sociaalnetwerksite Facebook blijkt de belangrijkste aanjager van de mobiele kaartverkoop. Organisatoren van evenementen kunnen via Ticketscript eenvoudig kaarten verkopen via hun Facebook-pagina. Bijna de helft van het verkeer van Facebook wordt via mobiele dragers gerealiseerd. Het Nederlandse Ticketscript is actief in vijf landen en verzorgt de kaartverkoop voor zowat dertigduizend evenementen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Nieuw distributiecentrum voor Picnic in Diemen

13/12/2017

Om verder te groeien in Noord- en Zuid-Holland opent online boodschappendienst Picnic een nieuw distributiecentrum in Diemen. Er zullen zo'n 300 mensen worden tewerkgesteld. 

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Back to top