Nederlanders winkelen steeds vaker bij Chinese webshops | RetailDetail

Nederlanders winkelen steeds vaker bij Chinese webshops

Nederlanders winkelen steeds vaker bij Chinese webshops

Nederlandse consumenten hebben de goedkope prijzen van Chinese webshops ontdekt en laten zich niet afschrikken door de doorgaans veel minder goede service, zeggen consultancybureaus.

Twee miljoen gebruikers

Vooral jongeren zouden weinig problemen hebben met winkelen bij Chinese webshops: zij zijn het gewend om ook in het buitenland te shoppen en het internet kent voor hen geen grenzen. Een positieve ervaring van een bekende is vaak al voldoende om ook de stap te wagen naar onbekende Chinese retailers.

 

Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer Chinese webwinkels hun pijlen richten op de Westerse markt. AliExpress, onderdeel van internetgigant Alibaba, heeft ondertussen twee miljoen geregistreerde gebruikers op de Nederlandstalige website. Wereldwijd krijgt de webshop zelfs bijna 800 miljoen bezoekers over de virtuele vloer.

 

Toch maken de Nederlandse e-tailers zich momenteel geen zorgen. Bol.com zegt dat de omzet van AliExpress nog binnen de perken blijft en ook Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, is sceptisch over de cijfers rond AliExpress. Hij zegt dat 390 miljoen euro besteed wordt in buitenlandse webshops, amper een kwart daarvan in China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.