Nederlanders winkelen steeds vaker bij Chinese webshops

Nederlanders winkelen steeds vaker bij Chinese webshops

Nederlandse consumenten hebben de goedkope prijzen van Chinese webshops ontdekt en laten zich niet afschrikken door de doorgaans veel minder goede service, zeggen consultancybureaus.

Twee miljoen gebruikers

Vooral jongeren zouden weinig problemen hebben met winkelen bij Chinese webshops: zij zijn het gewend om ook in het buitenland te shoppen en het internet kent voor hen geen grenzen. Een positieve ervaring van een bekende is vaak al voldoende om ook de stap te wagen naar onbekende Chinese retailers.

 

Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer Chinese webwinkels hun pijlen richten op de Westerse markt. AliExpress, onderdeel van internetgigant Alibaba, heeft ondertussen twee miljoen geregistreerde gebruikers op de Nederlandstalige website. Wereldwijd krijgt de webshop zelfs bijna 800 miljoen bezoekers over de virtuele vloer.

 

Toch maken de Nederlandse e-tailers zich momenteel geen zorgen. Bol.com zegt dat de omzet van AliExpress nog binnen de perken blijft en ook Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, is sceptisch over de cijfers rond AliExpress. Hij zegt dat 390 miljoen euro besteed wordt in buitenlandse webshops, amper een kwart daarvan in China.

Tags: