Netflix verhuist Europees hoofdkantoor naar Nederland

Netflix verhuist Europees hoofdkantoor naar Nederland

Eind dit jaar komt videostreamingdienst Netflix na Nederland ook naar België, Duitsland en Luxemburg. Het Europese hoofdkantoor verhuist daarbij ook naar Nederland.

Ook naar andere Europese landen

Momenteel zit Netflix met zijn Europese activiteiten in Luxemburg, maar nieuwe regels op vlak van belastingen zou de dienst nu naar Nederland stuwen. De verhuizing zou gepland zijn in de loop van volgend jaar.

 

Netflix is in Europa al beschikbaar in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Finland en Ierland. Daar zullen in de loop van dit jaar ook nog België, Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk eigen versie krijgen. Consumenten kunnen in die landen dan een abonnement nemen op de dienst en vrij films en series streamen naar hun toestellen.

 

Het gaat daarbij over eigen series van Netflix, maar ook om lokale en internationale series en films van andere makers. De dienst kost 9,99 euro per maand. Het is nog niet geweten wat er allemaal in de catalogus van Netflix zal zitten.

 

Netflix startte in 2007 en is beschikbaar in meer dan 40 landen. Het heeft 48 miljoen leden die samen meer dan een miljard uur films en series kijken per maand.

 

Tags: