Omzet Bax-shop.nl stijgt flink | RetailDetail

Omzet Bax-shop.nl stijgt flink

Omzet Bax-shop.nl stijgt flink

De omzet van online muziekwinkel Bax-shop.nl is in 2013 met maar liefst 62 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. De nieuwe Franse webshop zou een belangrijke een rol hebben gespeeld in die groei.

Ook Duitse en Britse shop

De omzet van Bax-shop.nl bereikte in 2013 het bedrag van 50,3 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 62 procent. Volgens Bax-shop.nl heeft het dat vooral te danken aan de opening van een webshop in Frankrijk. Die bracht sinds februari 2013 2,6 miljoen euro op. Ook de bestaande winkels voor Nederland en België zagen hun jaaropbrengsten groeien, maar daar geeft de online muziekwinkel geen cijfers over vrij.

 

Begin deze week lanceerde het ook nog eens een Duitse webshop en later dit jaar moet er ook een webwinkel openen voor Groot-Brittannië. Daarnaast wil de muziekretailer zijn servicepakket verder uitbreiden om klanten nog beter van dienst te zijn. Tot dat pakket behoort nu bijvoorbeeld al 'Vanavond Bezorgd', een dienst die pakjes op de dag van bestelling bezorgt, indien ze voor 14u besteld zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.