Omzet Europese webwinkels stijgt flink | RetailDetail

Omzet Europese webwinkels stijgt flink

Omzet Europese webwinkels stijgt flink

Webwinkels in Europa hebben vorig jaar 363 miljard euro omgezet door internetverkopen aan particulieren. Dat is een forse stijging ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit een rapport van koepelorganisatie Ecommerce Europe.

625 miljard euro in 2016

De online omzet in Europa van de B2C-verkopen groeide met ruim 16 procent naar 363 miljard euro. Nederlandse webwinkels zetten afgelopen jaar 10,6 miljard euro om. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop met 107 miljard euro. Op nummer twee en drie in het rapport staan Duitsland (63 miljard euro) en Frankrijk (51 miljard euro).

 

Komende jaren voorziet de organisatie een verdere groei in de Europese omzetcijfers, vertelt Wijnand Jongen van Ecommerce Europe: "In 2014 verwachten we een online omzet van 425,5 miljard euro en tegen het einde van 2016 denken we dat de Europese B2C e-commercemarkt gestegen zal zijn tot een omzet van ongeveer 625 miljard euro. De verwachte groei komt tot stand door hogere bestedingen in de gevestigde landen en een toename van het aantal e-shoppers in de opkomende landen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.