Omzet Europese webwinkels stijgt flink

Omzet Europese webwinkels stijgt flink

Webwinkels in Europa hebben vorig jaar 363 miljard euro omgezet door internetverkopen aan particulieren. Dat is een forse stijging ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit een rapport van koepelorganisatie Ecommerce Europe.

625 miljard euro in 2016

De online omzet in Europa van de B2C-verkopen groeide met ruim 16 procent naar 363 miljard euro. Nederlandse webwinkels zetten afgelopen jaar 10,6 miljard euro om. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop met 107 miljard euro. Op nummer twee en drie in het rapport staan Duitsland (63 miljard euro) en Frankrijk (51 miljard euro).

 

Komende jaren voorziet de organisatie een verdere groei in de Europese omzetcijfers, vertelt Wijnand Jongen van Ecommerce Europe: "In 2014 verwachten we een online omzet van 425,5 miljard euro en tegen het einde van 2016 denken we dat de Europese B2C e-commercemarkt gestegen zal zijn tot een omzet van ongeveer 625 miljard euro. De verwachte groei komt tot stand door hogere bestedingen in de gevestigde landen en een toename van het aantal e-shoppers in de opkomende landen."

Tags: