Omzet Europese webwinkels stijgt flink | RetailDetail

Omzet Europese webwinkels stijgt flink

Omzet Europese webwinkels stijgt flink

Webwinkels in Europa hebben vorig jaar 363 miljard euro omgezet door internetverkopen aan particulieren. Dat is een forse stijging ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit een rapport van koepelorganisatie Ecommerce Europe.

625 miljard euro in 2016

De online omzet in Europa van de B2C-verkopen groeide met ruim 16 procent naar 363 miljard euro. Nederlandse webwinkels zetten afgelopen jaar 10,6 miljard euro om. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop met 107 miljard euro. Op nummer twee en drie in het rapport staan Duitsland (63 miljard euro) en Frankrijk (51 miljard euro).

 

Komende jaren voorziet de organisatie een verdere groei in de Europese omzetcijfers, vertelt Wijnand Jongen van Ecommerce Europe: "In 2014 verwachten we een online omzet van 425,5 miljard euro en tegen het einde van 2016 denken we dat de Europese B2C e-commercemarkt gestegen zal zijn tot een omzet van ongeveer 625 miljard euro. De verwachte groei komt tot stand door hogere bestedingen in de gevestigde landen en een toename van het aantal e-shoppers in de opkomende landen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.