Omzet online retailers neemt met helft toe vlak voor Kerstmis

Omzet online retailers neemt met helft toe vlak voor Kerstmis

In de drie weken voor Kerstmis neemt de omzet van online retailers met maar liefst 46 procent toe. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van Thuiswinkel.org. In totaal levert de kerstperiode online retailers 207 miljoen euro extra omzet op.

Recordhoogte

De totale omzet aan bestedingen in de periode van 6 december tot en met 24 december komt zo uit op 658 miljoen euro, bijna de helft meer dan de normale omzet bij online retailers over een periode van drie weken.


Dat is ook een toename ten opzichte van vorig jaar. Toen ging de omzet in de drie weken voor Kerstmis met 38 procent de hoogte in. Dit jaar zorgt de kerstperiode dus voor een nog grotere impact. Vorig jaar strandde de totale omzet op 530 miljoen euro. Dit jaar is dat 24 procent meer.


"De online kerstaankopen bereiken dit jaar een recordhoogte. Het gaat daarbij niet alleen om kerstgerelateerde producten en cadeaus, maar ook om de online aankopen van eten en drinken voor de feestdagen. Supermarkten en maaltijdbox-leveranciers komen met speciale kerstedities om het consumenten nog makkelijker te maken het perfecte kerstdiner online bij elkaar te shoppen", zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

Tags: