Omzet online retailers neemt met helft toe vlak voor Kerstmis | RetailDetail

Omzet online retailers neemt met helft toe vlak voor Kerstmis

Omzet online retailers neemt met helft toe vlak voor Kerstmis

In de drie weken voor Kerstmis neemt de omzet van online retailers met maar liefst 46 procent toe. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van Thuiswinkel.org. In totaal levert de kerstperiode online retailers 207 miljoen euro extra omzet op.

Recordhoogte

De totale omzet aan bestedingen in de periode van 6 december tot en met 24 december komt zo uit op 658 miljoen euro, bijna de helft meer dan de normale omzet bij online retailers over een periode van drie weken.


Dat is ook een toename ten opzichte van vorig jaar. Toen ging de omzet in de drie weken voor Kerstmis met 38 procent de hoogte in. Dit jaar zorgt de kerstperiode dus voor een nog grotere impact. Vorig jaar strandde de totale omzet op 530 miljoen euro. Dit jaar is dat 24 procent meer.


"De online kerstaankopen bereiken dit jaar een recordhoogte. Het gaat daarbij niet alleen om kerstgerelateerde producten en cadeaus, maar ook om de online aankopen van eten en drinken voor de feestdagen. Supermarkten en maaltijdbox-leveranciers komen met speciale kerstedities om het consumenten nog makkelijker te maken het perfecte kerstdiner online bij elkaar te shoppen", zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.