Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo

Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo

Ondernemers van Jumbo zullen een deel van de opbrengsten van de online verkopen van de supermarktketen gaan krijgen. Ze zullen daarnaast waarschijnlijk wel ook een deel van de kosten moeten dragen.

Instemmingsrecht

Jumbo wil dit najaar starten met een eigen online supermarkt, maar heeft daarvoor eerst de toestemming nodig van de zelfstandige ondernemers. Die hebben immers instemmingsrecht gekregen in verband met online activiteiten van de supermarkt.

 

"Die komt er pas als we het eens zijn over de financiële consequenties", aldus Anrico Maat, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Jumbo (OVJ). "Dan hebben we het over de verdeling van de marge, onze bijdrage in de kosten en eventueel de compensatie als ondernemers door de onlineverkopen van Jumbo in hun marktgebied te maken krijgen met omzetverlies."

 

"Hard onderhandeld"

Momenteel zijn er dan ook gesprekken aan de gang tussen een werkgroep van de ondernemersvereniging en Jumbo, om tot een oplossing te komen voor de verdeelsleutel van de opbrengsten en de kosten van de online verkopen. Begin mei zou er een oplossing uit de bus moeten komen.

 

Maat verwacht wel dat er geen echte problemen zullen zijn om tot een overeenkomst te komen: "Natuurlijk wordt er, nu de gesprekken in een finale fase komen, hard onderhandeld. Dat vind ik echter niet meer dan normaal. Dat is het spel, maar ik ben ervan overtuigd dat we daar op een goede manier uit gaan komen." Bij Jumbo hebben ze grote verwachtingen voor de online verkoop. Volgens algemeen directeur Frits van Eerd gaan ze "dingen doen die anderen niet kunnen".

Tags: