Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo | RetailDetail

Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo

Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo

Ondernemers van Jumbo zullen een deel van de opbrengsten van de online verkopen van de supermarktketen gaan krijgen. Ze zullen daarnaast waarschijnlijk wel ook een deel van de kosten moeten dragen.

Instemmingsrecht

Jumbo wil dit najaar starten met een eigen online supermarkt, maar heeft daarvoor eerst de toestemming nodig van de zelfstandige ondernemers. Die hebben immers instemmingsrecht gekregen in verband met online activiteiten van de supermarkt.

 

"Die komt er pas als we het eens zijn over de financiële consequenties", aldus Anrico Maat, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Jumbo (OVJ). "Dan hebben we het over de verdeling van de marge, onze bijdrage in de kosten en eventueel de compensatie als ondernemers door de onlineverkopen van Jumbo in hun marktgebied te maken krijgen met omzetverlies."

 

"Hard onderhandeld"

Momenteel zijn er dan ook gesprekken aan de gang tussen een werkgroep van de ondernemersvereniging en Jumbo, om tot een oplossing te komen voor de verdeelsleutel van de opbrengsten en de kosten van de online verkopen. Begin mei zou er een oplossing uit de bus moeten komen.

 

Maat verwacht wel dat er geen echte problemen zullen zijn om tot een overeenkomst te komen: "Natuurlijk wordt er, nu de gesprekken in een finale fase komen, hard onderhandeld. Dat vind ik echter niet meer dan normaal. Dat is het spel, maar ik ben ervan overtuigd dat we daar op een goede manier uit gaan komen." Bij Jumbo hebben ze grote verwachtingen voor de online verkoop. Volgens algemeen directeur Frits van Eerd gaan ze "dingen doen die anderen niet kunnen".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.