Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo | RetailDetail

Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo

Ondernemers krijgen deel webshop-koek van Jumbo

Ondernemers van Jumbo zullen een deel van de opbrengsten van de online verkopen van de supermarktketen gaan krijgen. Ze zullen daarnaast waarschijnlijk wel ook een deel van de kosten moeten dragen.

Instemmingsrecht

Jumbo wil dit najaar starten met een eigen online supermarkt, maar heeft daarvoor eerst de toestemming nodig van de zelfstandige ondernemers. Die hebben immers instemmingsrecht gekregen in verband met online activiteiten van de supermarkt.

 

"Die komt er pas als we het eens zijn over de financiële consequenties", aldus Anrico Maat, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Jumbo (OVJ). "Dan hebben we het over de verdeling van de marge, onze bijdrage in de kosten en eventueel de compensatie als ondernemers door de onlineverkopen van Jumbo in hun marktgebied te maken krijgen met omzetverlies."

 

"Hard onderhandeld"

Momenteel zijn er dan ook gesprekken aan de gang tussen een werkgroep van de ondernemersvereniging en Jumbo, om tot een oplossing te komen voor de verdeelsleutel van de opbrengsten en de kosten van de online verkopen. Begin mei zou er een oplossing uit de bus moeten komen.

 

Maat verwacht wel dat er geen echte problemen zullen zijn om tot een overeenkomst te komen: "Natuurlijk wordt er, nu de gesprekken in een finale fase komen, hard onderhandeld. Dat vind ik echter niet meer dan normaal. Dat is het spel, maar ik ben ervan overtuigd dat we daar op een goede manier uit gaan komen." Bij Jumbo hebben ze grote verwachtingen voor de online verkoop. Volgens algemeen directeur Frits van Eerd gaan ze "dingen doen die anderen niet kunnen".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.