"Online consument kiest Kruidvat als favoriet" | RetailDetail

"Online consument kiest Kruidvat als favoriet"

"Online consument kiest Kruidvat als favoriet"

Volgens pwc bestempelen Nederlandse online shoppers Kruidvat als hun favoriete winkelketen, gevolgd door Albert Heijn en Hema. In de top tien van favoriete ketens staan verder nog zeven Nederlandse bedrijven.

Overheersing van lokale bedrijven

Pwc ondervroeg 15.000 consumenten uit vijftien landen, waaronder ook duizend Nederlandse online shoppers. Zij kregen de vraag welke winkelketen hun voorkeur droeg bij het online winkelen en kregen daarbij de keuze uit een aantal grote ketens in Nederland. Pure players en kleinere spelers werden evenwel niet opgenomen in het onderzoek, waardoor de resultaten mogelijk een vertekend beeld geven.

 

De overheersing door lokale bedrijven is weliswaar mogelijk een gevolg van het opzet van het onderzoek: zo staan in Frankrijk negen Franse ketens in de top tien (met Fnac op één), terwijl de Britse lijst enkel lokale bedrijven telt (met Tesco als leider). In Nederland zijn de enige 'buitenlanders' Media Markt en H&M.

 

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders graag eens afwisselen. Zo bezoekt zeventig procent van de Fransen maximaal vijf retailers, terwijl dat in Nederland slechts 46 procent is. Enkel in Zuid-Afrika ligt dat aantal met 32 procent nog lager.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.