"Online consument kiest Kruidvat als favoriet" | RetailDetail

"Online consument kiest Kruidvat als favoriet"

"Online consument kiest Kruidvat als favoriet"

Volgens pwc bestempelen Nederlandse online shoppers Kruidvat als hun favoriete winkelketen, gevolgd door Albert Heijn en Hema. In de top tien van favoriete ketens staan verder nog zeven Nederlandse bedrijven.

Overheersing van lokale bedrijven

Pwc ondervroeg 15.000 consumenten uit vijftien landen, waaronder ook duizend Nederlandse online shoppers. Zij kregen de vraag welke winkelketen hun voorkeur droeg bij het online winkelen en kregen daarbij de keuze uit een aantal grote ketens in Nederland. Pure players en kleinere spelers werden evenwel niet opgenomen in het onderzoek, waardoor de resultaten mogelijk een vertekend beeld geven.

 

De overheersing door lokale bedrijven is weliswaar mogelijk een gevolg van het opzet van het onderzoek: zo staan in Frankrijk negen Franse ketens in de top tien (met Fnac op één), terwijl de Britse lijst enkel lokale bedrijven telt (met Tesco als leider). In Nederland zijn de enige 'buitenlanders' Media Markt en H&M.

 

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders graag eens afwisselen. Zo bezoekt zeventig procent van de Fransen maximaal vijf retailers, terwijl dat in Nederland slechts 46 procent is. Enkel in Zuid-Afrika ligt dat aantal met 32 procent nog lager.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.