Outfittery komt naar Nederland

Outfittery komt naar Nederland

Het Duitse Outfittery heeft een kapitaalinjectie gekregen van 13 miljoen euro, die het zal aanwenden om aan internationale expansie te doen. Op korte termijn wil het bedrijf naar Nederland uitbreiden.

Online personal shopper

Outfittery is een Duits bedrijf dat een online shopping service aanbiedt voor mannen, waarbij ze als het ware door een persoonlijke shopper begeleid worden bij de aankoop van hun kledij. Op basis van hun voorkeuren worden outfits samengesteld en verstuurd. Klanten kunnen dan zelf beslissen welke items ze kopen en welke ze terugsturen.

 

Momenteel is het bedrijf al actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en volgens medeoprichter Julia Bösch zal Nederland in april al Outfittery mogen verwelkomen. "Er zullen daarnaast dit jaar nog andere landen volgen", zegt Bösch aan het Duitse WirtschaftsWoche. Het krijgt daarvoor 13 miljoen euro van enkele investeerders, geleid door Highland Capital Partners.

 

"We willen de markt leiden in Europa", verklaart Bösch de ambitieuze plannen van Outfittery. In Nederland zal het de concurrentie moeten aangaan met de start-up The Cloakroom, die dezelfde service aanbiedt.

Tags: