Outfittery komt naar Nederland | RetailDetail

Outfittery komt naar Nederland

Outfittery komt naar Nederland

Het Duitse Outfittery heeft een kapitaalinjectie gekregen van 13 miljoen euro, die het zal aanwenden om aan internationale expansie te doen. Op korte termijn wil het bedrijf naar Nederland uitbreiden.

Online personal shopper

Outfittery is een Duits bedrijf dat een online shopping service aanbiedt voor mannen, waarbij ze als het ware door een persoonlijke shopper begeleid worden bij de aankoop van hun kledij. Op basis van hun voorkeuren worden outfits samengesteld en verstuurd. Klanten kunnen dan zelf beslissen welke items ze kopen en welke ze terugsturen.

 

Momenteel is het bedrijf al actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en volgens medeoprichter Julia Bösch zal Nederland in april al Outfittery mogen verwelkomen. "Er zullen daarnaast dit jaar nog andere landen volgen", zegt Bösch aan het Duitse WirtschaftsWoche. Het krijgt daarvoor 13 miljoen euro van enkele investeerders, geleid door Highland Capital Partners.

 

"We willen de markt leiden in Europa", verklaart Bösch de ambitieuze plannen van Outfittery. In Nederland zal het de concurrentie moeten aangaan met de start-up The Cloakroom, die dezelfde service aanbiedt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.