Plus test afhaalpunten bij 4 winkels

Plus test afhaalpunten bij 4 winkels

Supermarktketen Plus wil begin 2015 zijn afhaalpunten voor online bestellingen uitrollen. De keten heeft daarom vier testwinkels uitgekozen: bij elke winkel zal er een ander afhaalsysteem gehanteerd worden.

Verschillende ophaalmanieren

"Er wordt getest met een ophaalpunt in de winkel, buiten voor de winkel en met beide mogelijkheden. Het systeem zal hoe dan ook een vrij door de ondernemer te kiezen formule-onderdeel worden", zegt woordvoerster Jennita den Boer van Plus Retail aan Distrifood.

 

De winkels waar de afhaalpunten worden getest zijn de filialen in Waalwijk, Best, Schijndel en Hellevoetsluis. In Hellevoetsluis hebben de klanten zelf de keuze hoe ze hun boodschappen oppikken: "Ze kunnen in de auto blijven zitten en via de intercom vragen de krat te brengen of ze kunnen zelf in de winkel de boodschappen komen ophalen", zegt ondernemer Cornelis Trommel.

 

Plus zal 3 euro vragen voor de afhaaldienst. Momenteel levert het ook al boodschappen aan huis, maar daar moet de consument een extra van 5 euro voor neertellen.

Tags: