PostNL gaat Amsterdamse boodschappen van Hoogvliet thuis bezorgen

PostNL gaat Amsterdamse boodschappen van Hoogvliet thuis bezorgen

Supermarktketen Hoogvliet gaat een samenwerking aan met PostNL om de thuisbezorging van boodschappen verder uit te rollen. Klanten in bepaalde buurten van Amsterdam kunnen voortaan ook hun boodschappen laten thuis bezorgen.

Test buiten eigen marktgebied

Hoogvliet hoopt dankzij de samenwerking met PostNL ook klanten buiten het eigen marktgebied te bereiken. "Dus de plekken waar wij geen winkels hebben. Wij zien zeker de mogelijkheid om het bezorggebied later uit te breiden, maar willen nu aan de hand van de testgroep bekijken hoe de markt op het nieuwe initiatief reageert en hoe de bezorging loopt nu we de last mile uit handen hebben gegeven", zegt e-commercemanager Bas van der Krogt aan Twinkle.

 

Amsterdammers op het IJburg, in Watergraafsmeer en de Rivierenbuurt kunnen zo voortaan ook boodschappen thuis laten leveren door Hoogvliet. Dat kan voorlopig wel nog enkel maar op dinsdag- en donderdagavond.

 

Hoogvliet startte begin dit jaar met een eerste test rond thuisbezorging. Daarvoor maakt het gebruik van elektrische voertuigen. Ook die test zal verder worden gezet.

Tags: