PostNL gaat Amsterdamse boodschappen van Hoogvliet thuis bezorgen | RetailDetail

PostNL gaat Amsterdamse boodschappen van Hoogvliet thuis bezorgen

PostNL gaat Amsterdamse boodschappen van Hoogvliet thuis bezorgen

Supermarktketen Hoogvliet gaat een samenwerking aan met PostNL om de thuisbezorging van boodschappen verder uit te rollen. Klanten in bepaalde buurten van Amsterdam kunnen voortaan ook hun boodschappen laten thuis bezorgen.

Test buiten eigen marktgebied

Hoogvliet hoopt dankzij de samenwerking met PostNL ook klanten buiten het eigen marktgebied te bereiken. "Dus de plekken waar wij geen winkels hebben. Wij zien zeker de mogelijkheid om het bezorggebied later uit te breiden, maar willen nu aan de hand van de testgroep bekijken hoe de markt op het nieuwe initiatief reageert en hoe de bezorging loopt nu we de last mile uit handen hebben gegeven", zegt e-commercemanager Bas van der Krogt aan Twinkle.

 

Amsterdammers op het IJburg, in Watergraafsmeer en de Rivierenbuurt kunnen zo voortaan ook boodschappen thuis laten leveren door Hoogvliet. Dat kan voorlopig wel nog enkel maar op dinsdag- en donderdagavond.

 

Hoogvliet startte begin dit jaar met een eerste test rond thuisbezorging. Daarvoor maakt het gebruik van elektrische voertuigen. Ook die test zal verder worden gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.