Spartoo doet kinderarbeid in de ban | RetailDetail

Spartoo doet kinderarbeid in de ban

Spartoo doet kinderarbeid in de ban

Schoenenwebshop Spartoo bestelt niet langer schoenen die gemaakt worden in een fabriek in Turkije waar kinderen werken. De retailer kwam in opspraak na een tv-reportage van het NCRV-programma 'Altijd Wat'. 

Schoenenmerk Pierre Cardin

Het tv-programma berichtte in april over kinderarbeid in de Turkse stad Adana. Sommige kinderen in de fabriek waren nog maar acht jaar oud en maakten schoenen voor het Franse merk Pierre Cardin. Webshop Spartoo was de enige retailer van dit merk in Nederland.

 

"We hebben helaas niet de middelen om de productieketens van al onze leveranciers te controleren. We hebben besloten om dit merk vanaf volgend jaar niet meer te distribueren", laat een woordvoerder van Spartoo schriftelijk aan Altijd Wat weten.

 

Het programma liet ook beelden zien van kinderen die schoenen maakten voor het Duitse Metro, het moederbedrijf van Makro. Deze producten waren volgens een Nederlandse woordvoerder voor de Turkse markt bedoeld. Ook deze samenwerking is opgezegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.