Spartoo doet kinderarbeid in de ban | RetailDetail

Spartoo doet kinderarbeid in de ban

Spartoo doet kinderarbeid in de ban

Schoenenwebshop Spartoo bestelt niet langer schoenen die gemaakt worden in een fabriek in Turkije waar kinderen werken. De retailer kwam in opspraak na een tv-reportage van het NCRV-programma 'Altijd Wat'. 

Schoenenmerk Pierre Cardin

Het tv-programma berichtte in april over kinderarbeid in de Turkse stad Adana. Sommige kinderen in de fabriek waren nog maar acht jaar oud en maakten schoenen voor het Franse merk Pierre Cardin. Webshop Spartoo was de enige retailer van dit merk in Nederland.

 

"We hebben helaas niet de middelen om de productieketens van al onze leveranciers te controleren. We hebben besloten om dit merk vanaf volgend jaar niet meer te distribueren", laat een woordvoerder van Spartoo schriftelijk aan Altijd Wat weten.

 

Het programma liet ook beelden zien van kinderen die schoenen maakten voor het Duitse Metro, het moederbedrijf van Makro. Deze producten waren volgens een Nederlandse woordvoerder voor de Turkse markt bedoeld. Ook deze samenwerking is opgezegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.