Thuiswinkel.org verwacht 40% extra Sinterklaasomzet | RetailDetail

Thuiswinkel.org verwacht 40% extra Sinterklaasomzet

Thuiswinkel.org verwacht 40% extra Sinterklaasomzet

Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van webwinkels in Nederland, verwacht dat de online winkels de komende weken tot 40 procent extra omzet zullen hebben, omwille van aankopen rond Sinterklaas. Volgens de webwinkels zijn de consumenten dit jaar extra vroeg begonnen met het kopen van artikelen die verband houden met Sinterklaas.

"Meer gewend aan online"

"Nederlandse hulpsinterklazen zijn dit jaar al vroeg gestart met de inkoop van cadeaus. Veel webwinkels hebben al extra personeel opgeroepen om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook zien we meer en meer dat Nederlanders niet in een keer alle cadeaus kopen, maar vaker bij webwinkels langsgaan om in stappen de Sinterklaasinkopen te doen", zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

 

Het gemiddelde bedrag dat besteed wordt bij de aankopen zou dit jaar enkele euro's hoger liggen dan vorig jaar. "Al met al zien we dat Nederlanders dit jaar geneigd zijn meer geld uit te geven aan Sinterklaas. Het lijkt erop dat we de crisis langzaam maar zeker van ons af schudden en dat online kijken, kiezen en kopen - in toenemende mate ook mobiel - een steuntje in de rug geeft. Daarnaast raakt de Sint er steeds meer aan gewend om online inkopen te doen", zegt Jongen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.