Thuiswinkel.org verwacht 40% extra Sinterklaasomzet

Thuiswinkel.org verwacht 40% extra Sinterklaasomzet

Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van webwinkels in Nederland, verwacht dat de online winkels de komende weken tot 40 procent extra omzet zullen hebben, omwille van aankopen rond Sinterklaas. Volgens de webwinkels zijn de consumenten dit jaar extra vroeg begonnen met het kopen van artikelen die verband houden met Sinterklaas.

"Meer gewend aan online"

"Nederlandse hulpsinterklazen zijn dit jaar al vroeg gestart met de inkoop van cadeaus. Veel webwinkels hebben al extra personeel opgeroepen om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook zien we meer en meer dat Nederlanders niet in een keer alle cadeaus kopen, maar vaker bij webwinkels langsgaan om in stappen de Sinterklaasinkopen te doen", zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

 

Het gemiddelde bedrag dat besteed wordt bij de aankopen zou dit jaar enkele euro's hoger liggen dan vorig jaar. "Al met al zien we dat Nederlanders dit jaar geneigd zijn meer geld uit te geven aan Sinterklaas. Het lijkt erop dat we de crisis langzaam maar zeker van ons af schudden en dat online kijken, kiezen en kopen - in toenemende mate ook mobiel - een steuntje in de rug geeft. Daarnaast raakt de Sint er steeds meer aan gewend om online inkopen te doen", zegt Jongen.

Tags: