Wehkamp wil op de dag zelf gaan leveren

Wehkamp wil op de dag zelf gaan leveren

Het nieuwe distributiecentrum van online retailer Wehkamp moet er voor zorgen dat bestellingen in de toekomst nog dezelfde dag geleverd kunnen worden. Het centrum in Zwolle zal volledig geautomatiseerd zijn.

"Duurzame last mile"

"We willen met dit magazijn de verwerkingsnelheid van pakketten verhogen", zegt Andries van Daalen, programmadirecteur van moederbedrijf RFS Holland Holding, tegen Twinkle. "Eén van de redenen daarachter is onze wens om met samedaydelivery te starten."

 

Het nieuwe distributiecentrum moet daarbij helpen, al zal het volgens Van Daalen niet vanaf de eerste dag mogelijk zijn om op dezelfde dag bestellingen te leveren. In de toekomst wil hij het echter mogelijk maken om het volledige assortiment binnen een dag te leveren.

 

Daarnaast wil hij nog flink werken aan de duurzaamheid van de last mile door het aantal rondrijdende busjes te verminderen en vindt hij het nodig dat klanten nog beter geïnformeerd worden door de retailer over diezelfde bezorging. "Nog te vaak krijgen Nederlandse webshoppers geen duidelijke informatie over wanneer en door wie hun bestelling wordt geleverd. Daar is nog een flinke slag te slaan."

Tags: