Wehkamp wil op de dag zelf gaan leveren | RetailDetail

Wehkamp wil op de dag zelf gaan leveren

Wehkamp wil op de dag zelf gaan leveren

Het nieuwe distributiecentrum van online retailer Wehkamp moet er voor zorgen dat bestellingen in de toekomst nog dezelfde dag geleverd kunnen worden. Het centrum in Zwolle zal volledig geautomatiseerd zijn.

"Duurzame last mile"

"We willen met dit magazijn de verwerkingsnelheid van pakketten verhogen", zegt Andries van Daalen, programmadirecteur van moederbedrijf RFS Holland Holding, tegen Twinkle. "Eén van de redenen daarachter is onze wens om met samedaydelivery te starten."

 

Het nieuwe distributiecentrum moet daarbij helpen, al zal het volgens Van Daalen niet vanaf de eerste dag mogelijk zijn om op dezelfde dag bestellingen te leveren. In de toekomst wil hij het echter mogelijk maken om het volledige assortiment binnen een dag te leveren.

 

Daarnaast wil hij nog flink werken aan de duurzaamheid van de last mile door het aantal rondrijdende busjes te verminderen en vindt hij het nodig dat klanten nog beter geïnformeerd worden door de retailer over diezelfde bezorging. "Nog te vaak krijgen Nederlandse webshoppers geen duidelijke informatie over wanneer en door wie hun bestelling wordt geleverd. Daar is nog een flinke slag te slaan."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.