Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam | RetailDetail

Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam

Bestseller huurt voormalig pand V&D in Amsterdam

Modebedrijf Bestseller gaat een deel van het leegstaande V&D-pand aan het Rokin in Amsterdam huren van eigenaar IEF Capital. Bestseller gaat in het pand kantoren installeren.

Ook nog winkelruimte

Bestseller huurt 5.000 m² in het pand om zijn kantoren voor e-commerce en ontwikkelaars te installeren. Deel van de overeenkomst is wel dat de eigenaar het pand eerst grondig renoveert. Er komt ook een broedplaats voor startende techbedrijven in de retailsector. Bestseller heeft al sinds 2014 een deel van zijn werknemers rond e-commerce gevestigd in Amsterdam, maar was wegens de groei van de online activiteiten al een tijdje op zoek naar een nieuwe kantoorruimte.

 

In het pand blijft ook nog 3.000 m² winkelruimte over op het gelijkvloers en in de kelder. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat daar mee zal gebeuren. Bestseller, moederbedrijf van Vero Moda, Jack & Jones en Only, is in ieder geval niet van plan om er zelf een winkel te openen. Mogelijk wordt de winkelruimte verbouwd en opgesplitst in verschillende winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.