Bijenkorf-inkoopchef Beukema verkast naar Kaufhof | RetailDetail

Bijenkorf-inkoopchef Beukema verkast naar Kaufhof

Bijenkorf-inkoopchef Beukema verkast naar Kaufhof

Grote veranderingen aan de top van Galeria Kaufhof, de warenhuispoot van het Metro-concern. Na 20 jaar zet CEO Lovro Mandac een stap terug, terwijl Edo Beukema zijn postje van inkoopchef bij De Bijenkorf verruilt voor dezelfde functie bij Galeria Kaufhof.

Generatiewissel aan de top

Metro Group heeft zopas een generatiewissel doorgevoerd aan de top van Galeria Kaufhof: huidig topman Lovro Mandac (64) zet een stap terug en wordt opgevolgd door de 38-jarige Belg Olivier Van den Bossche. Van den Bossche is de voormalige chief sales, HR officer en afgevaardigd bestuurder van de Belgische Kaufhof-dochter Inno.

 

Lovro Mandac verdwijnt wel niet volledig uit beeld: hij schuift door naar de post van voorzitter van Galeria Holding en zal ook de raad van bestuur van Galeria Kaufhof voorzitten.

 

Door het vertrek van Olivier Van den Bossche wordt het uitvoerend comité van Inno herschikt: Rami Al Assouad, tot nu toe chief buying officer en afgevaardigd bestuurder, is benoemd tot spreker en Laurence Willems (die de departementen HR, sociale relaties en juridische zaken leidt) treedt toe tot het comité.

 

Nederlander wordt nieuwe inkoopchef

Galeria Kaufhof krijgt meteen ook een nieuwe inkoopchef: dat is onze landgenoot Edo Beukema, die Thomas Storck opvolgt. Storck stapt over naar Metro om er de nieuw gecreëerde functie van chief solution officer te combineren met die van chief information officer en in die hoedanigheid de digitale transformatie van de groothandelsdochter te leiden.

 

Galeria Kaufhof telt 21.500 medewerkers en runt 105 warenhuizen en 17 sportwinkels in Duitsland. In België telt Galeria Inno 15 warenhuizen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.