Bijenkorf-inkoopchef Beukema verkast naar Kaufhof

Bijenkorf-inkoopchef Beukema verkast naar Kaufhof

Grote veranderingen aan de top van Galeria Kaufhof, de warenhuispoot van het Metro-concern. Na 20 jaar zet CEO Lovro Mandac een stap terug, terwijl Edo Beukema zijn postje van inkoopchef bij De Bijenkorf verruilt voor dezelfde functie bij Galeria Kaufhof.

Generatiewissel aan de top

Metro Group heeft zopas een generatiewissel doorgevoerd aan de top van Galeria Kaufhof: huidig topman Lovro Mandac (64) zet een stap terug en wordt opgevolgd door de 38-jarige Belg Olivier Van den Bossche. Van den Bossche is de voormalige chief sales, HR officer en afgevaardigd bestuurder van de Belgische Kaufhof-dochter Inno.

 

Lovro Mandac verdwijnt wel niet volledig uit beeld: hij schuift door naar de post van voorzitter van Galeria Holding en zal ook de raad van bestuur van Galeria Kaufhof voorzitten.

 

Door het vertrek van Olivier Van den Bossche wordt het uitvoerend comité van Inno herschikt: Rami Al Assouad, tot nu toe chief buying officer en afgevaardigd bestuurder, is benoemd tot spreker en Laurence Willems (die de departementen HR, sociale relaties en juridische zaken leidt) treedt toe tot het comité.

 

Nederlander wordt nieuwe inkoopchef

Galeria Kaufhof krijgt meteen ook een nieuwe inkoopchef: dat is onze landgenoot Edo Beukema, die Thomas Storck opvolgt. Storck stapt over naar Metro om er de nieuw gecreëerde functie van chief solution officer te combineren met die van chief information officer en in die hoedanigheid de digitale transformatie van de groothandelsdochter te leiden.

 

Galeria Kaufhof telt 21.500 medewerkers en runt 105 warenhuizen en 17 sportwinkels in Duitsland. In België telt Galeria Inno 15 warenhuizen.

Tags: