Bristol lanceert sneakers van petflessen

Sneakers met bovenmateriaal uit gerecycleerde petflessen van Bristol
Euro Shoe Group

Schoenenketen Bristol lanceert sneakers die zijn gemaakt met petflessen: in elk paar schoenen van de eco-collectie zitten vijf lege plastic flessen verwerkt: vier voor het bovenmateriaal, eentje voor de veters.

 

Timmeren aan de weg

Bristol breidt zijn ecologische ‘Love our planet’-collectie uit met nieuwe producten. De meest opvallende: sneakers waarvan het bovenmateriaal is gemaakt van oude petflessen. Ze worden verwerkt tot gerecycleerd polyester, wat volgens de schoenenketen minder water verbruikt, maar ook chemicaliën en fossiele brandstoffen uitspaart. De schoenendiscounter wil voor "duurzame, toegankelijke mode aan een betaalbare prijs" staan, zegt Elise Vanaudenhove, CEO van moederbedrijf Euro Shoe Group. Daarom komen verder nog T-shirts in biokatoen en duurzame denims in de collectie. Voor kinderen is er het ecologische merk Friendly Gepy.

 

"Naast de ecologische collecties willen we ook op andere manieren ons steentje bijdragen. Zo zetten we zeer sterk in op een ethisch verantwoorde productie en voeren we bijvoorbeeld goederen in via zeecontainers. Onze folders printen we dan weer op FSC-papier en onze verpakkingen zijn afbreekbaar", aldus nog de CEO. Ze geeft ook toe dat haar bedrijf volop aan de weg timmert, maar er "nog niet helemaal" is.