C&A opent nieuw vlaggenschip in Amsterdam

C&A opent nieuw vlaggenschip in Amsterdam

C&A opent een nieuwe flagshipstore in haar voormalige hoofdkantoor. De nieuwe kledingwinkel, gelegen aan het Damrak in Amsterdam, moet in 2015 klaar zijn.

Nieuw winkelconcept

De nieuwe vestiging wordt 8.000 m² groot en wordt ingericht volgens een compleet nieuw winkelconcept waarbij de winkelbeleving centraal staat, schrijft Retail Actueel. "Klanten kunnen een unieke winkelervaring verwachten met duidelijke designthema's en creatieve, originele ontwerpen. De opening van de C&A flagshipstore staat gepland voor september 2015", zegt Rob Zeedijk, manager Bouw & Vastgoed bij C&A Benelux. Tijdens de verbouwing blijft de huidige winkel in het pand gewoon open.

 

De retailer huist al sinds het begin van de 20ste eeuw aan Damrak nummer 70. Tot eind jaren '80 was hier ook het hoofdkantoor van C&A Nederland gevestigd. Het naastgelegen, uit de jaren '60 daterende gebouw, werd in 2001 verkocht aan Bouwinvest en werd sindsdien tijdelijk verhuurd aan andere bedrijven. Ook de volledige oppervlakte van dit pand wordt herontwikkeld tot winkelruimte.

 

A1-locatie

In totaal bieden beide panden ruimte aan 27.500 m² vloeroppervlakte, waarvan een deel ook is bestemd voor andere internationale retailers. Daarmee wordt het project een van de grootste A1-locaties van Nederland. Onlangs huurden Primark, Zara en Starbucks er al winkelruimte.

 

Hiervoor wordt de modernistische gevel vervangen door een ontwerp met rode bakstenen, geënt op de Amsterdamse School. Bovendien wordt de Beurspassage, die dient als verbinding tussen Damrak en Nieuwendijk, vernieuwd en verplaatst.

Tags: