Christian Dior in 2014 naar Amsterdam | RetailDetail

Christian Dior in 2014 naar Amsterdam

Christian Dior in 2014 naar Amsterdam

Christian Dior gaat in februari 2014 een boetiek openen in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het Franse modehuis is momenteel al bezig met het werven van winkelpersoneel. Het zal de eerste winkel van het merk worden in Nederland. In de omliggende landen zijn er wel al volledige winkels of shop-in-shops te vinden.

"Logische keuze"

De keuze voor de P.C. Hooftstraat is volgens Dior de meest logische, aangezien daar al meerdere luxemerken hun thuis hebben gevonden, zoals Chanel, Michael Kors, Valentino en Louis Vuitton. Sinds de Belg Raf Simons ongeveer anderhalf jaar geleden het roer overnam van John Galliano, die in 2011 opstapte, is het luxemerk een nieuwe weg ingeslagen.

 

Zijn nieuwe collecties zijn zo populair dat er sinds dit jaar tijdelijke shops worden geopend bij grote internationale warenhuizen, zoals Jeffrey in New York, 10 Corso Como in Milaan, Joyce in Hong Kong en I.T. in Peking. Zo probeert het Franse merk te voldoen aan de grote vraag.

 

Vorig jaar boekte Christian Dior Couture dan ook een omzetstijging van 24 procent, wat het totaal op 1,24 miljard euro bracht. Het retailnetwerk van Christian Dior zag de omzet dan weer met 31 procent stijgen. Christian Dior SA, de holding boven Christian Dior, had in 2012 een nettowinst van 1,38 miljard euro. Dat was een stijging van 9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).