Christian Dior in 2014 naar Amsterdam

Christian Dior in 2014 naar Amsterdam

Christian Dior gaat in februari 2014 een boetiek openen in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het Franse modehuis is momenteel al bezig met het werven van winkelpersoneel. Het zal de eerste winkel van het merk worden in Nederland. In de omliggende landen zijn er wel al volledige winkels of shop-in-shops te vinden.

"Logische keuze"

De keuze voor de P.C. Hooftstraat is volgens Dior de meest logische, aangezien daar al meerdere luxemerken hun thuis hebben gevonden, zoals Chanel, Michael Kors, Valentino en Louis Vuitton. Sinds de Belg Raf Simons ongeveer anderhalf jaar geleden het roer overnam van John Galliano, die in 2011 opstapte, is het luxemerk een nieuwe weg ingeslagen.

 

Zijn nieuwe collecties zijn zo populair dat er sinds dit jaar tijdelijke shops worden geopend bij grote internationale warenhuizen, zoals Jeffrey in New York, 10 Corso Como in Milaan, Joyce in Hong Kong en I.T. in Peking. Zo probeert het Franse merk te voldoen aan de grote vraag.

 

Vorig jaar boekte Christian Dior Couture dan ook een omzetstijging van 24 procent, wat het totaal op 1,24 miljard euro bracht. Het retailnetwerk van Christian Dior zag de omzet dan weer met 31 procent stijgen. Christian Dior SA, de holding boven Christian Dior, had in 2012 een nettowinst van 1,38 miljard euro. Dat was een stijging van 9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar

Tags: