Coolcat ondertekent veiligheidsakkoord Bangladesh | RetailDetail

Coolcat ondertekent veiligheidsakkoord Bangladesh

Coolcat ondertekent veiligheidsakkoord Bangladesh

Coolcat heeft gisteren laten weten het veiligheidsakkoord voor werknemers in Bengaalse textielfabrieken te hebben ondertekend. Het bedrijf kreeg eerder nog kritiek van minister Lilianne Ploumen omdat het dat akkoord nog niet had ondertekend.

Onderzoek afgerond

"De oorspronkelijke tekst van het akkoord kende veel open eindes. Coolcat wilde de effectiviteit duidelijk hebben en sprak sinds september hierover met brancheorganisaties en de stuurgroep van het akkoord. Eind november nam de stuurgroep besluiten over bijdrage en controle-aanpak, die Coolcat vertrouwen geven om mee te doen," laat het modebedrijf weten in een persbericht.

 

Het akkoord moet helpen om de veiligheid in de Bengaalse textielfabrieken te verbeteren en is een bindend akkoord tussen internationale werkgevers en de lokale vakbonden van de werknemers.

 

Kritiek op Ploumen

Coolcat was eerder niet gediend met de uitspraken van minister Ploumen, die Coolcat openlijk aan de schandpaal nagelde, omdat het bedrijf het akkoord nog niet had getekend. Coolcat stelde toen dat het akkoord eerst moest onderzocht worden, vooraleer het bedrijf het wilde tekenen. "De suggestie wordt gewekt dat Coolcat kinderarbeid toestaat, uitbuiting toelaat en onveilige werksituaties in stand houdt. Binnen Coolcat is verantwoord ondernemen vanzelfsprekend."

 

Coolcat zegt zelf ook controles op arbeidsomstandigheden te doen en het aantal landen en leveranciers waar het modebedrijf haar kleding koopt, bewust te beperken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.