Coolcat ondertekent veiligheidsakkoord Bangladesh | RetailDetail

Coolcat ondertekent veiligheidsakkoord Bangladesh

Coolcat ondertekent veiligheidsakkoord Bangladesh

Coolcat heeft gisteren laten weten het veiligheidsakkoord voor werknemers in Bengaalse textielfabrieken te hebben ondertekend. Het bedrijf kreeg eerder nog kritiek van minister Lilianne Ploumen omdat het dat akkoord nog niet had ondertekend.

Onderzoek afgerond

"De oorspronkelijke tekst van het akkoord kende veel open eindes. Coolcat wilde de effectiviteit duidelijk hebben en sprak sinds september hierover met brancheorganisaties en de stuurgroep van het akkoord. Eind november nam de stuurgroep besluiten over bijdrage en controle-aanpak, die Coolcat vertrouwen geven om mee te doen," laat het modebedrijf weten in een persbericht.

 

Het akkoord moet helpen om de veiligheid in de Bengaalse textielfabrieken te verbeteren en is een bindend akkoord tussen internationale werkgevers en de lokale vakbonden van de werknemers.

 

Kritiek op Ploumen

Coolcat was eerder niet gediend met de uitspraken van minister Ploumen, die Coolcat openlijk aan de schandpaal nagelde, omdat het bedrijf het akkoord nog niet had getekend. Coolcat stelde toen dat het akkoord eerst moest onderzocht worden, vooraleer het bedrijf het wilde tekenen. "De suggestie wordt gewekt dat Coolcat kinderarbeid toestaat, uitbuiting toelaat en onveilige werksituaties in stand houdt. Binnen Coolcat is verantwoord ondernemen vanzelfsprekend."

 

Coolcat zegt zelf ook controles op arbeidsomstandigheden te doen en het aantal landen en leveranciers waar het modebedrijf haar kleding koopt, bewust te beperken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.