CoolCat toont gemengde resultaten

CoolCat toont gemengde resultaten

De Nederlandse moderetailer CoolCat zag in 2013 zijn omzet licht stijgen, maar moest het in hetzelfde jaar wel met een pak minder winst stellen. Oprichter Ronald Kahn wijst met een beschuldigende vinger naar minister Ploumen.

Impact uitspraken Ploumen

In 2013 haalde CoolCat een omzet van 163 miljoen euro. Daarmee doet het 1,5 procent beter dan een jaar eerder. De nettowinst was dan weer minder rooskleurig, want die daalde met 8,8 procent naar 13,4 miljoen euro.

 

Oprichter Ronald Kahn wijst voor de mindere winstcijfers in de richting van minister van buitenlandse handel en handelssamenwerking, Lilianne Ploumen. Die zei in november tijdens een interview met het Algemeen Dagblad dat CoolCat bij het ministerie op een zwarte lijst stond. Er werd tevens gesuggereerd dat er bij de productie van de kledij voor CoolCat sprake was van kinderarbeid. Na een klacht van Kahn moesten zowel het AD als de minister hun woorden terugtrekken.

 

"Het is natuurlijk lastig te bewijzen dat uitspraken schadelijk zijn geweest voor je verkoop. Ik acht het daarom niet verstandig om haar voor de rechter te dagen. Maar intern constateerden wij duidelijk een daling van de verkoop. In december was dat -8%. Vervolgens zagen we langzaam de omzet herstellen, van -5% in januari en -3% in februari naar -1% omzet in maart", zegt Kahn aan Het Financieele Dagblad.

Tags: