De Bijenkorf lanceert digitale paskamer

De Bijenkorf lanceert digitale paskamer

Warenhuisketen De Bijenkorf gaat tijdelijk een digitale paskamer installeren in zijn vestigingen. Klanten kunnen dan kledij passen, zonder zich daarvoor hoeven om te kleden.

"Een primeur"

Van 15 tot 20 april kunnen klanten bij De Bijenkorf in Amsterdam aan de slag met de digitale paskamer. Daarna verhuist ze naar Den Haag (22-27 april), Rotterdam (29 april tot 4 mei)  en Eindhoven (5-11 mei). Voorlopig gaat het dus om een proefproject waarbij klanten voor het eerst kennis kunnen maken met deze vorm van paskamer.

 

De digitale paskamer werkt via de technologie van Kinect, een camera die Microsoft ontwikkelde voor zijn spelconsoles. De camera scant de persoon die er voor staat in en kan dan de kledij virtueel op het lichaam plaatsen. Met handbewegingen kan de klant alles bedienen. Wanneer iemand tevreden is met een outfit, kan hij of zij daar een foto van nemen en deze delen op sociale media.

 

"De Bijenkorf is de eerste die bezoekers laat kennismaken met de innovatieve toepassing van de virtuele paskamer", aldus Robert Bohemen, directeur marketing van het warenhuis. Hij noemt het "een primeur in Nederland en zelfs ver daarbuiten."

Tags: