Derde winkel voor duurzame modeketen SuperGoods

SuperGoods Antwerpen
Foto SuperGoods

Ook in Antwerpen vinden bewuste shoppers voortaan een rijk aan bod aan ethische mode en schoonheidsproducten: ‘fair fashion’-specialist SuperGoods opende er zopas een derde vestiging, na Mechelen en Gent.

 

Ecologisch en eerlijk

Supergoods verkoopt kledij, schoenen, accessoires, geschenken en cosmetica van ecologische en eerlijke merken als Armed Angels, Dedicated, Kings of Indigo, Mud Jeans, People Tree, Thinking Mu, Underprotection of Veja. Het bedrijf werd opgericht door Tonny Van Babel en Anne Hilden: zij gingen in 2012 van start in Mechelen en openden in 2016 een tweede vestiging in Gent. De retailer heeft ook een webshop, die gebruik maakt van herbruikbare Repack-verpakkingen om bestellingen te leveren over de hele wereld.

 

De nieuwe winkel bevindt zich in de Kloosterstraat, een winkelstraat die bekend staat om zijn verrassende mix van brocantezaken, galerijen en conceptwinkels. De keuze voor Antwerpen als volgende stap is ingegeven door het grote aantal Antwerpse klanten in de Mechelse vestiging en in de webshop: er zijn in de Scheldestad ook nog relatief weinig winkels die focussen op duurzaamheid.

 

Op dat vlak leggen de ondernemers de lat bewust hoog, vertellen ze aan Gazet Van Antwerpen: ze waken streng over het materiaal waaruit de kledij gemaakt wordt, en over de arbeidsomstandigheden. "Onze voorkeur gaat uit naar biokatoen of lyocell, een milieuvriendelijke vezel op natuurlijke basis. Daarnaast kijken we naar waar de productie zich bevindt. We beperken ons liefst tot de grenzen van Europa waar de Europese arbeidswetgeving toeziet op correcte werkomstandigheden. Sommige merken hebben hun productie net buiten Europa, in dat geval gaan we de certificaten na voor de specifieke werkplaatsen."