G-Star sluit zes Britse franchisewinkels

G-Star sluit zes Britse franchisewinkels

Het Nederlandse jeansmerk G-Star heeft de voorbije weken zes Britse franchisewinkels moeten sluiten. Verschillende bronnen stellen dat hoge huurkosten van de panden aan de basis liggen van de sluitingen. Alle winkels stonden onder beheer van Denim Retail.

Te hoge huren, te lage marges

Verschillende bronnen verklaarden aan het Britse Drapers dat de hoge huurkosten ervoor zorgden dat de marges in de winkels te laag waren, vooral omdat de collecties van G-Star in andere winkels vaak tegen lagere prijzen worden verkocht.


Country Manager voor het Verenigd Koninkrijk, Nathan Ness, bevestigt dat er een aantal winkels zijn gesloten, maar wilde geen exacte reden opgeven. "Ja, we hebben winkels gesloten. Er is een steeds veranderende dynamiek bij de retail in het Verenigd Koninkrijk. Als bedrijf zijn we er steeds op gefocust om sterke, winstgevende winkels uit te baten en we blijven in de toekomst de juiste locaties voor ons merk bekijken", zegt hij aan Drapers.


G-Star heeft momenteel nog elf vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd heeft het ongeveer tweehonderd winkels in 40 landen.

Tags: