G-Star sluit zes Britse franchisewinkels | RetailDetail

G-Star sluit zes Britse franchisewinkels

G-Star sluit zes Britse franchisewinkels

Het Nederlandse jeansmerk G-Star heeft de voorbije weken zes Britse franchisewinkels moeten sluiten. Verschillende bronnen stellen dat hoge huurkosten van de panden aan de basis liggen van de sluitingen. Alle winkels stonden onder beheer van Denim Retail.

Te hoge huren, te lage marges

Verschillende bronnen verklaarden aan het Britse Drapers dat de hoge huurkosten ervoor zorgden dat de marges in de winkels te laag waren, vooral omdat de collecties van G-Star in andere winkels vaak tegen lagere prijzen worden verkocht.


Country Manager voor het Verenigd Koninkrijk, Nathan Ness, bevestigt dat er een aantal winkels zijn gesloten, maar wilde geen exacte reden opgeven. "Ja, we hebben winkels gesloten. Er is een steeds veranderende dynamiek bij de retail in het Verenigd Koninkrijk. Als bedrijf zijn we er steeds op gefocust om sterke, winstgevende winkels uit te baten en we blijven in de toekomst de juiste locaties voor ons merk bekijken", zegt hij aan Drapers.


G-Star heeft momenteel nog elf vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd heeft het ongeveer tweehonderd winkels in 40 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.