G-Star wil meer Nederlandse winkels | RetailDetail

G-Star wil meer Nederlandse winkels

G-Star wil meer Nederlandse winkels

Kledingketen G-Star is op zoek naar locaties voor nieuwe winkels in Nederland en Duitsland. Die bieden immers "een totaalbeleving van ons merk, een zeer goede aanvulling op het multibrand aanbod."

"Steeds grotere vraag"

"We merken een steeds grotere vraag naar G-Star Stores vanuit de markt", stelt een woordvoerder van G-Star aan RetailNews. Eigen winkels zouden dan ook geen probleem vormen voor de mutibrandstores die ook G-Star verkopen: het merk zou zo alleen maar meer in de kijker zal lopen en dus ook bij multibrandstores beter verkopen.

 

Meer brandstores wil ook niet zeggen dat er minder andere verkooppunten zullen zijn. G-Star mikt namelijk op verschillende soorten consumenten en de verschillende verkoopkanalen worden daarbij los van elkaar gezien. "Waar de ene consument volledig op wil gaan in het G-Star DNA, zoekt de ander juist zijn ultieme look binnen een diversiteit aan merken", vult de woordvoerder aan.

 

Ook in Duitsland zal het aantal brandstores flink groeien. Onlangs raakte bekend dat het huidige aantal van 45 winkels in Duitsland de komende jaren opgetrokken wordt naar honderd. Momenteel heeft G-Star al ongeveer tweehonderd winkels wereldwijd, waarvan vijftien in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.