Jeansketen Lake Side failliet verklaard | RetailDetail

Jeansketen Lake Side failliet verklaard

Jeansketen Lake Side failliet verklaard
Shutterstock

Alle 28 winkels van de modeketen Lake Side zijn failliet verklaard. Zo komt waarschijnlijk een einde aan een bedrijf dat zes jaar geleden nog meer dan zeventig winkels had. De curator wil wel werk maken van een doorstart.

 

Franchise

Lake Side was sinds 2015 in handen van Hans den Arend en Daniële Horsten, die het bedrijf via een managementbuyout in handen kregen. Hun plan was toen om de keten via franchisewinkels terug uit te bouwen. Op dat moment bestond Lake Side nog uit achttien eigen winkels en tien franchisevestigingen. Dat plan faalde echter, want in 2017 daalde de omzet met 15% naar 3,8 miljoen euro.

 

Het faillissement van de drie vennootschappen waarin de winkels waren ondergebracht is door curator Ralf van der Pas bevestigd aan RTL Z. "Mijn prioriteit ligt nu bij het bereiken van een doorstart. De winkels blijven voorlopig ook nog open." Die doorstart moet er binnen vier weken komen: zo lang worden de werknemers nog doorbetaald. Als die termijn niet wordt gehaald, dan wordt de kans op een doorstart bijzonder klein.

 

Bencis

Lake Side werd in 1977 opgericht en kwam in 2011 in handen van investeerder Bencis, toen die een meerderheidsbelang nam in de Van Deursen Retail Groep, die ook eigenaar was van Shoeby. Ook Perry Sport, Aktiesport en kledinggroothandels Bremtex en Teidem waren in handen van Bencis. De investeerder had toen grote plannen met alle formules, maar eerder gingen Perry Sport en Aktiesport al failliet en nu dus ook Lake Side, al was dat bij die laatste dus niet meer onder leiding van Bencis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.