Jeansketen Lake Side failliet verklaard | RetailDetail

Jeansketen Lake Side failliet verklaard

Jeansketen Lake Side failliet verklaard
Shutterstock

Alle 28 winkels van de modeketen Lake Side zijn failliet verklaard. Zo komt waarschijnlijk een einde aan een bedrijf dat zes jaar geleden nog meer dan zeventig winkels had. De curator wil wel werk maken van een doorstart.

 

Franchise

Lake Side was sinds 2015 in handen van Hans den Arend en Daniële Horsten, die het bedrijf via een managementbuyout in handen kregen. Hun plan was toen om de keten via franchisewinkels terug uit te bouwen. Op dat moment bestond Lake Side nog uit achttien eigen winkels en tien franchisevestigingen. Dat plan faalde echter, want in 2017 daalde de omzet met 15% naar 3,8 miljoen euro.

 

Het faillissement van de drie vennootschappen waarin de winkels waren ondergebracht is door curator Ralf van der Pas bevestigd aan RTL Z. "Mijn prioriteit ligt nu bij het bereiken van een doorstart. De winkels blijven voorlopig ook nog open." Die doorstart moet er binnen vier weken komen: zo lang worden de werknemers nog doorbetaald. Als die termijn niet wordt gehaald, dan wordt de kans op een doorstart bijzonder klein.

 

Bencis

Lake Side werd in 1977 opgericht en kwam in 2011 in handen van investeerder Bencis, toen die een meerderheidsbelang nam in de Van Deursen Retail Groep, die ook eigenaar was van Shoeby. Ook Perry Sport, Aktiesport en kledinggroothandels Bremtex en Teidem waren in handen van Bencis. De investeerder had toen grote plannen met alle formules, maar eerder gingen Perry Sport en Aktiesport al failliet en nu dus ook Lake Side, al was dat bij die laatste dus niet meer onder leiding van Bencis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).