Kik Textilien gaat concurrentie aan met Wibra en Zeeman | RetailDetail

Kik Textilien gaat concurrentie aan met Wibra en Zeeman

Kik Textilien gaat concurrentie aan met Wibra en Zeeman

Textieldiscounter Kik Textilien gaat de concurrentie aan met Wibra en Zeeman. Volgende maand opent het zijn zesde filiaal in Amsterdam.

Plannen voor uitbreiding

De retailer ziet ruimte voor "een groot aantal winkels" in Nederland, meldt Retailnews. Vandaag heeft Kik in Nederland winkels in Bladel, Winterswijk, Groningen, Klazienaveen en Assen, de zesde winkel wordt in juni aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam geopend. In augustus staat een winkelopening in Eindhoven gepland.

 

Om de uitbreidingsplannen beter te kunnen coördineren, opende het onlangs ook een hoofdkantoor in Valkenswaard. De keten opende vorig jaar nochtans pas zijn eerste filiaal in ons land.

 

De discounter focust zich op betaalbare kleding en non-foodproducten en heeft meer dan 3200 vestigingen in Europa, waarvan een groot deel in thuisland Duitsland. Het bedrijf belooft gezinnen "complete en modieuze outfits voor onder de dertig euro" aan te bieden.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).