Kik Textilien gaat concurrentie aan met Wibra en Zeeman | RetailDetail

Kik Textilien gaat concurrentie aan met Wibra en Zeeman

Kik Textilien gaat concurrentie aan met Wibra en Zeeman

Textieldiscounter Kik Textilien gaat de concurrentie aan met Wibra en Zeeman. Volgende maand opent het zijn zesde filiaal in Amsterdam.

Plannen voor uitbreiding

De retailer ziet ruimte voor "een groot aantal winkels" in Nederland, meldt Retailnews. Vandaag heeft Kik in Nederland winkels in Bladel, Winterswijk, Groningen, Klazienaveen en Assen, de zesde winkel wordt in juni aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam geopend. In augustus staat een winkelopening in Eindhoven gepland.

 

Om de uitbreidingsplannen beter te kunnen coördineren, opende het onlangs ook een hoofdkantoor in Valkenswaard. De keten opende vorig jaar nochtans pas zijn eerste filiaal in ons land.

 

De discounter focust zich op betaalbare kleding en non-foodproducten en heeft meer dan 3200 vestigingen in Europa, waarvan een groot deel in thuisland Duitsland. Het bedrijf belooft gezinnen "complete en modieuze outfits voor onder de dertig euro" aan te bieden.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.