Lingerieland failliet verklaard | RetailDetail

Lingerieland failliet verklaard

Lingerieland failliet verklaard
Facebook Lingerieland

Lingeriewinkelketen Lingerieland heeft het faillissement aangevraagd. De keten heeft vier winkels, die voorlopig de deuren sluiten. Er wordt wel nog bekeken of een doorstart van alle of sommige winkels nog mogelijk is.

 

Doorstart

Het faillissement van de keten is bevestigd door curator Alexander Claus. Hij stelt dat het bedrijf zelf het faillissement heeft aangevraagd, tekende FashionUnited op. Lingerieland heeft vier winkels: in Castricum, Haarlem, Beverwijk en Krommenie. Die sluiten voorlopig de deuren, zodat er een inventaris kan worden opgemaakt. Volgens Claus wordt er wel nog gekeken naar een doorstart van een of meerdere winkels: “De winkel in Castricum is een van de grootste in Nederland, in het hogere segment. Wij denken dat daar zeker een markt voor moet zijn”.

 

Lingerieland ontstond in 2011, toen vier vestigingen van lingerieketen Livera in Noord-Holland van naam veranderden. Die beslissing werd toen genomen door eigenaar Gerard Albus, omdat hij niet akkoord ging met de nieuwe strategie van Intres, de eigenaar van het concept van Livera. Gerard Albus is de zoon van oprichtster Margreeth Albus de Groot, die in 1976 de eerste lingeriewinkel opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.