Lingerieland failliet verklaard | RetailDetail

Lingerieland failliet verklaard

Lingerieland failliet verklaard
Facebook Lingerieland

Lingeriewinkelketen Lingerieland heeft het faillissement aangevraagd. De keten heeft vier winkels, die voorlopig de deuren sluiten. Er wordt wel nog bekeken of een doorstart van alle of sommige winkels nog mogelijk is.

 

Doorstart

Het faillissement van de keten is bevestigd door curator Alexander Claus. Hij stelt dat het bedrijf zelf het faillissement heeft aangevraagd, tekende FashionUnited op. Lingerieland heeft vier winkels: in Castricum, Haarlem, Beverwijk en Krommenie. Die sluiten voorlopig de deuren, zodat er een inventaris kan worden opgemaakt. Volgens Claus wordt er wel nog gekeken naar een doorstart van een of meerdere winkels: “De winkel in Castricum is een van de grootste in Nederland, in het hogere segment. Wij denken dat daar zeker een markt voor moet zijn”.

 

Lingerieland ontstond in 2011, toen vier vestigingen van lingerieketen Livera in Noord-Holland van naam veranderden. Die beslissing werd toen genomen door eigenaar Gerard Albus, omdat hij niet akkoord ging met de nieuwe strategie van Intres, de eigenaar van het concept van Livera. Gerard Albus is de zoon van oprichtster Margreeth Albus de Groot, die in 1976 de eerste lingeriewinkel opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.