Longchamp groeit sneller dan meeste concurrenten | RetailDetail

Longchamp groeit sneller dan meeste concurrenten

Longchamp groeit sneller dan meeste concurrenten

Anders dan een aantal concurrenten, zoals Louis Vuitton, blijft Longchamp op volle snelheid. Het Franse luxeconcern blijft snel groeien én in hoog tempo nieuwe winkels openen. Longchamp zegt haar goede resultaten te danken aan het feit dat ze blijven vasthouden aan meer betaalbare prijzen.

75 procent meer inkomsten over drie jaar

Het Franse merk kon dan ook mooie cijfers voorleggen voor 2012: zo steeg de omzet met 16 procent tot 454 miljoen euro. Daarmee doen ze het beter dan de 14 procent van LVMH en het gemiddelde van 10 procent voor de sector voor luxeproducten. De laatste drie jaar zijn de inkomsten van Longchamp met 75 procent gestegen, twee keer zo snel als de rest van de markt voor luxeartikelen.

 

CEO Jean Cassegrain verwacht wel dat de groei van dit jaar onder de 10 procent zal komen, omdat de economische crisis nog altijd een effect heeft op de uitgaven van de consument. Daarmee zou het merk het nog altijd twee keer zo goed doen als de voorspelde groei voor de hele sector. De CEO voegde er aan toe dat ze zelf kansen creëren door vast te houden aan hun strategie, terwijl de concurrentie veranderingen doorvoert.

 

Boetieks in steden met veel toeristen

Vorige maand opende Longchamp nog haar grootste Europese boetiek, op Regent Street in Londen. Dit jaar komen er ook nog grote winkels in onder andere Rome, volgend jaar krijgen ook München en Barcelona een nieuw filiaal van Longchamp. Cassegrain zegt dat Longchamp jaren heeft moeten zoeken naar nieuwe locaties.

 

Voor de nieuwe winkels werd er bewust gekozen voor de meer bezochte steden in Europa. "Zo kunnen we op twee pilaren bouwen, de locals en de toeristen", zegt Cassegrain aan Business of Fashion. Die steden trekken ook veel toeristen uit Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De verkoop aan niet-Europese klanten groeit dan ook sneller dan die aan Europese shoppers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.