McGregor is volledig schuldenvrij

McGregor is volledig schuldenvrij

Het modebedrijf McGregor heeft al zijn schulden bij de bank afgelost. Dat deed het nadat ABN Amro had laten verstaan niet verder te willen gaan met de financiering van het bedrijf. McGregor wil nu zijn financiering via aandeelhouders regelen.

Geen rente meer

De schuld bij ABN Amro werd afgekocht door vier aandeelhouders en omgezet in nieuwe aandelen. Zo werd er geen nieuwe schuld gecreëerd. Jeroen Schothorst, bestuursvoorzitter en aandeelhouder, zegt tevreden te zijn met de nieuwe regeling. "We betalen geen rente meer. Geen aflossingen. Over twee jaar hadden we de schuld moeten gaan herfinancieren, daar gaat allemaal tijd en energie in zitten. We kunnen nu weer ondernemen", zegt hij aan de Telegraaf.


Omdat McGregor nu geen rente meer moet betalen, werd besloten om dat geld opnieuw in het bedrijf te investeren. Zo zal er geïnvesteerd worden in ICT, logistiek en marketing.


McGregor torste al jaren een zware schuld mee, nadat het in 2006 van de beurs was gegaan. Nog geen jaar later ging het een financiering van 220 miljoen euro aan bij ABN Amro. Dat was ongeveer evenveel als de omzet toen. In 2013 was dat bedrag al teruggebracht tot 150 miljoen euro, maar toen begonnen de resultaten te slabakken. Nu is McGregor echter toch volledig schuldenvrij.

Tags: