Miss Etam naar de beurs

Miss Etam naar de beurs

Het moederbedrijf van Miss EtamR&S Retail Group, trekt naar de beurs om kapitaal op te halen voor bijkomende acquisities. Dat besliste de algemene vergadering in de laatste week van 2015.

 

 

Consolidator in de markt

Eerder verwierf Dico International alle aandelen van R&S Finance, een vennootschap die zich richt op het verwerven, managen, optimaliseren en uitbouwen van retail- en fashionformules. In mei 2015 heeft R&S Finance immers de doorstart gerealiseerd van de bekende Nederlandse damesmodeketen Miss Etam, die eerder dit jaar failliet werd verklaard. Het expliciete doel van de ovename door Dico International was om de naam van de vennootschap te veranderen in R&S Retail Group NV.

 

R&S Retail Group wil nu als consolidator in de markt optreden. Om dat waar te kunnen maken, is een beursnotering een belangrijke stap. Het moet het mogelijk maken om retail- en fashionketens over te nemen en waarde te creëren door bedrijfsprocessen te optimaliseren, syenrgieën te benutten en een sterke nadruk te leggen op de omnichannelbenadering.

 

Het doel van Dico International / R&S Retail Group is daarbij om een omzet te behalen van 120 miljoen euro in 2017. De groep streeft er ook naar om de komende jaren verdere overnames te doen. De cash daarvoor moet van de beursnotering komen. Voor de middellange termijn (2 tot 4 jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5 procent.

 

Dico International benoemde tijdens dezelfde algemene vergadering ook een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris.

Tags: