Modewinkel sluit deuren na 219 jaar | RetailDetail

Modewinkel sluit deuren na 219 jaar

Modewinkel sluit deuren na 219 jaar

Modewinkel Oostvogel in Almelo houdt ermee op. Daarmee komt een einde aan een retailgeschiedenis die teruggaat tot 1795.

Te moeilijk in deze economische tijden

Dat meldt RTV Oost. Volgens de eigenaar van het familiebedrijf, Frederique Oostvogel, zijn de economische tijden te moeilijk en is er geen opvolging. Het feit dat ze een nieuw huurcontract van vijf jaar moest tekenen, was de druppel die de emmer deed overlopen voor de mode-onderneemster. "Onder deze omstandigheden, in een moeilijke economische tijd, moet je extra je best doen. Daar heb ik de energie niet meer voor. Na lang wikken en wegen heb ik besloten te stoppen", laat ze weten.

 

Het 219 jaar geleden door Johannes Oostvogel opgerichte bedrijf sluit definitief de deuren op 31 oktober van dit jaar. "Dan heb ik de twijfelachtige eer om de Oostvogel te zijn die als laatste de deur achter zich dicht doet", vertelt de huidige eigenares. De winkel specialiseert zich in het maken van maatpakken en verkoopt mannen- en vrouwenmode. Ook had het bedrijf een eigen webwinkel. Vorige week werd al bekend dat het 126 jaar oude Maison de Bonneterie dit jaar de deuren gaat sluiten in Amsterdam en Den Haag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).