Modewinkel sluit deuren na 219 jaar

Modewinkel sluit deuren na 219 jaar

Modewinkel Oostvogel in Almelo houdt ermee op. Daarmee komt een einde aan een retailgeschiedenis die teruggaat tot 1795.

Te moeilijk in deze economische tijden

Dat meldt RTV Oost. Volgens de eigenaar van het familiebedrijf, Frederique Oostvogel, zijn de economische tijden te moeilijk en is er geen opvolging. Het feit dat ze een nieuw huurcontract van vijf jaar moest tekenen, was de druppel die de emmer deed overlopen voor de mode-onderneemster. "Onder deze omstandigheden, in een moeilijke economische tijd, moet je extra je best doen. Daar heb ik de energie niet meer voor. Na lang wikken en wegen heb ik besloten te stoppen", laat ze weten.

 

Het 219 jaar geleden door Johannes Oostvogel opgerichte bedrijf sluit definitief de deuren op 31 oktober van dit jaar. "Dan heb ik de twijfelachtige eer om de Oostvogel te zijn die als laatste de deur achter zich dicht doet", vertelt de huidige eigenares. De winkel specialiseert zich in het maken van maatpakken en verkoopt mannen- en vrouwenmode. Ook had het bedrijf een eigen webwinkel. Vorige week werd al bekend dat het 126 jaar oude Maison de Bonneterie dit jaar de deuren gaat sluiten in Amsterdam en Den Haag.

Tags: