Modewinkels op Schiphol in Franse handen

Modewinkels op Schiphol in Franse handen

Het Amsterdamse familiebedrijf Charles F. Gerzon is voor een onbekend bedrag overgenomen door het Franse LS Travel Retail. Daarmee komt een groot deel van de modewinkels op Schiphol in Franse handen.

Overnameprijs 50 miljoen euro?

Het bedrag dat betaald is voor Charles F. Gerzon zou "minder dan achtmaal de ebitda" bedragen, wat zou neerkomen op een bedrag rond de vijftig miljoen euro. Het Amsterdamse bedrijf heeft 260 werknemers, die nog wel moeten instemmen met de overname.

 

Gerzon exploiteert op Schiphol winkels aan beide kanten van de grenscontrole als franchiser van grote merken als Burberry, Hugo Boss en Hermés. De onderneming begon in 1971 met de verkoop van dameskleding op Schiphol en groeide vanuit die basis uit tot de grootste modeverkoper op de luchthaven. De leiding is in handen van Philip Gerzon, de zoon van de oprichter. Die stelt dat de transactie past in de de consolidatietrend in de branche.

 

Behalve het exploiteren van winkels is Charles F. Gerzon ook actief met de levering van accessoires voor verkoop aan boord van vliegtuigen en de import en distributie van luxe modeaccessoires. De overnemer LS Travel Retail van zijn kant is onderdeel van de Franse multinational Lagardère.

Tags: