Nieuwe CEO voor Tommy Hilfiger

Nieuwe CEO voor Tommy Hilfiger

Daniel Grieder is aangeduid als nieuwe CEO van het modelabel Tommy Hilfiger. Hij volgt Fred Gehring op, die de nieuwe positie van president op zich gaat nemen.

"Verlangen om wat minder te werken"

Fred Gehring zal ook vice-voorzitter van het moederbedrijf PVH worden, dat ook onder andere merken als Calvin Klein en Michael Kors groepeert. Onlangs verkocht Fred Gehring zijn aandelen in het bedrijf PVH voor een bedrag van ongeveer tien miljoen dollar (7,3 miljoen euro).

 

"Ik heb de kans gehad om alles te doen wat ik wilde bij dit bedrijf, maar er zijn andere belangrijke dingen in het leven", vertelt Fred Gehring aan WWD.com. "Ik heb ook het verlangen om wat minder te werken en meer tijd te besteden aan hobby's."

 

Daniel Grieder werkt al sinds 1997 bij Tommy Hilfiger. In 2008 werd hij CEO van Tommy Hilfiger Europe, dat sinds dit jaar als PVH Europe door het leven gaat wegens de aankoop van Calvin Klein. Hij zal die rol blijven behouden en daarnaast wordt hij dus ook CEO van Tommy Hilfiger. Zijn taak is nu om Tommy Hilfiger wereldwijd verder uit te bouwen, terwijl hij zich ook nog bezig houdt met de verdere ontwikkeling van Calvin Klein in Europa.

Tags: