Nieuwe CEO voor Tommy Hilfiger | RetailDetail

Nieuwe CEO voor Tommy Hilfiger

Nieuwe CEO voor Tommy Hilfiger

Daniel Grieder is aangeduid als nieuwe CEO van het modelabel Tommy Hilfiger. Hij volgt Fred Gehring op, die de nieuwe positie van president op zich gaat nemen.

"Verlangen om wat minder te werken"

Fred Gehring zal ook vice-voorzitter van het moederbedrijf PVH worden, dat ook onder andere merken als Calvin Klein en Michael Kors groepeert. Onlangs verkocht Fred Gehring zijn aandelen in het bedrijf PVH voor een bedrag van ongeveer tien miljoen dollar (7,3 miljoen euro).

 

"Ik heb de kans gehad om alles te doen wat ik wilde bij dit bedrijf, maar er zijn andere belangrijke dingen in het leven", vertelt Fred Gehring aan WWD.com. "Ik heb ook het verlangen om wat minder te werken en meer tijd te besteden aan hobby's."

 

Daniel Grieder werkt al sinds 1997 bij Tommy Hilfiger. In 2008 werd hij CEO van Tommy Hilfiger Europe, dat sinds dit jaar als PVH Europe door het leven gaat wegens de aankoop van Calvin Klein. Hij zal die rol blijven behouden en daarnaast wordt hij dus ook CEO van Tommy Hilfiger. Zijn taak is nu om Tommy Hilfiger wereldwijd verder uit te bouwen, terwijl hij zich ook nog bezig houdt met de verdere ontwikkeling van Calvin Klein in Europa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.