Nike komt met plussize collectie | RetailDetail

Nike komt met plussize-collectie

Nike komt met plussize-collectie

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis komt Nike op de proppen met een collectie voor plussize vrouwen. De collectie bestaat uit 44 kledingstukken, gaande van sportbeha’s en leggings tot buitenkleding, en is beschikbaar in de maten XL tot XXXL.

 

Meer diversiteit

“Atleten verlangen naar de beste fit en functie in hun kleding. Ze willen zich ook goed voelen. Dit is waarom Nike de grootste range van maten voor vrouwen lanceert, in meer kleuren en stijlen dan ooit. Van 1XL tot 3XL, De uitgebreide Plus Size collectie is gemaakt om een perfecte fit te verzekeren bij elke maat,” stelt het sportmerk.

 

Nike wist ook meteen enkele belangrijke sportvrouwen en influencers te strikken om de collectie ook bij het grote publiek bekend te maken, zoals de Amerikaanse kogelslinger Amanda Bingson.

 

Met de nieuwe collectie zegt het bedrijf zelf de diversiteit te willen vieren die tegenwoordig te zien is in de maatschappij, wanneer er gesproken wordt over atletes. “De dagen waarop we ‘vrouwelijke’ voor ‘atleet’ plaatsten zijn voorbij. Ze is een atlete, altijd”, aldus Nike.

 

De nieuwe collectie is via de webshop en in een aantal retailers in West-Europa en de Verenigde Staten te verkrijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).