Nike komt met plussize-collectie

Nike komt met plussize-collectie

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis komt Nike op de proppen met een collectie voor plussize vrouwen. De collectie bestaat uit 44 kledingstukken, gaande van sportbeha’s en leggings tot buitenkleding, en is beschikbaar in de maten XL tot XXXL.

 

Meer diversiteit

“Atleten verlangen naar de beste fit en functie in hun kleding. Ze willen zich ook goed voelen. Dit is waarom Nike de grootste range van maten voor vrouwen lanceert, in meer kleuren en stijlen dan ooit. Van 1XL tot 3XL, De uitgebreide Plus Size collectie is gemaakt om een perfecte fit te verzekeren bij elke maat,” stelt het sportmerk.

 

Nike wist ook meteen enkele belangrijke sportvrouwen en influencers te strikken om de collectie ook bij het grote publiek bekend te maken, zoals de Amerikaanse kogelslinger Amanda Bingson.

 

Met de nieuwe collectie zegt het bedrijf zelf de diversiteit te willen vieren die tegenwoordig te zien is in de maatschappij, wanneer er gesproken wordt over atletes. “De dagen waarop we ‘vrouwelijke’ voor ‘atleet’ plaatsten zijn voorbij. Ze is een atlete, altijd”, aldus Nike.

 

De nieuwe collectie is via de webshop en in een aantal retailers in West-Europa en de Verenigde Staten te verkrijgen.

Tags: