Nike komt met plussize collectie | RetailDetail

Nike komt met plussize-collectie

Nike komt met plussize-collectie

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis komt Nike op de proppen met een collectie voor plussize vrouwen. De collectie bestaat uit 44 kledingstukken, gaande van sportbeha’s en leggings tot buitenkleding, en is beschikbaar in de maten XL tot XXXL.

 

Meer diversiteit

“Atleten verlangen naar de beste fit en functie in hun kleding. Ze willen zich ook goed voelen. Dit is waarom Nike de grootste range van maten voor vrouwen lanceert, in meer kleuren en stijlen dan ooit. Van 1XL tot 3XL, De uitgebreide Plus Size collectie is gemaakt om een perfecte fit te verzekeren bij elke maat,” stelt het sportmerk.

 

Nike wist ook meteen enkele belangrijke sportvrouwen en influencers te strikken om de collectie ook bij het grote publiek bekend te maken, zoals de Amerikaanse kogelslinger Amanda Bingson.

 

Met de nieuwe collectie zegt het bedrijf zelf de diversiteit te willen vieren die tegenwoordig te zien is in de maatschappij, wanneer er gesproken wordt over atletes. “De dagen waarop we ‘vrouwelijke’ voor ‘atleet’ plaatsten zijn voorbij. Ze is een atlete, altijd”, aldus Nike.

 

De nieuwe collectie is via de webshop en in een aantal retailers in West-Europa en de Verenigde Staten te verkrijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.