Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash | RetailDetail

Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash

Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash

Ontwerpster Olcay Gulsen zet een stapje terug en is niet langer CEO van haar eigen modemerk SuperTrash. Ze stond twaalf jaar aan het hoofd van het bedrijf, maar wil nu meer tijd besteden aan haar tv-carrière.

 

Te weinig tijd

“Ik heb heel erg de behoefte om zelf meer creatief bezig te zijn”, laat Gulsen weten aan RTL Boulevard. Momenteel is de ontwerpster te zien in Wie is de Mol?, waardoor ze al enkele weken afwezig was van het bedrijf.

 

Gulsen ontkent dat de reden achter haar vertrek het forse verlies is dat haar bedrijf lijdt. Een jaar geleden moest de ontwerpster daarom rekenen op het geld van enkele nieuwe investeerders om Supertrash van het faillissement te redden, nadat het in 2016 een verlies van 3 miljoen euro liet optekenen. “In 2016 hebben wij inderdaad verlies geleden, maar in 2017 hebben we juist records verbroken.”

 

De opvolger van Gulsen bij SuperTrash is Charles Paape, die eerder ook CFO en CEO was bij Free Record Shop, Dixons en The Phone House. "Ik ben gevraagd door de aandeelhouders, waaronder ook mevrouw Gulsen, om dit te doen. Ik heb inderdaad geen ervaring met de modebranche, maar heb andere kwaliteiten", aldus Paape in een reactie tegenover Quote.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).