Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash

Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash

Ontwerpster Olcay Gulsen zet een stapje terug en is niet langer CEO van haar eigen modemerk SuperTrash. Ze stond twaalf jaar aan het hoofd van het bedrijf, maar wil nu meer tijd besteden aan haar tv-carrière.

 

Te weinig tijd

“Ik heb heel erg de behoefte om zelf meer creatief bezig te zijn”, laat Gulsen weten aan RTL Boulevard. Momenteel is de ontwerpster te zien in Wie is de Mol?, waardoor ze al enkele weken afwezig was van het bedrijf.

 

Gulsen ontkent dat de reden achter haar vertrek het forse verlies is dat haar bedrijf lijdt. Een jaar geleden moest de ontwerpster daarom rekenen op het geld van enkele nieuwe investeerders om Supertrash van het faillissement te redden, nadat het in 2016 een verlies van 3 miljoen euro liet optekenen. “In 2016 hebben wij inderdaad verlies geleden, maar in 2017 hebben we juist records verbroken.”

 

De opvolger van Gulsen bij SuperTrash is Charles Paape, die eerder ook CFO en CEO was bij Free Record Shop, Dixons en The Phone House. "Ik ben gevraagd door de aandeelhouders, waaronder ook mevrouw Gulsen, om dit te doen. Ik heb inderdaad geen ervaring met de modebranche, maar heb andere kwaliteiten", aldus Paape in een reactie tegenover Quote.