Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval | RetailDetail

Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval

Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval

Douglas Tompkins, de oprichter van de kledingmerken Esprit en North Face, is gisteren omgekomen bij een kajakongeval in Chili. Tompkins was 72 jaar oud. Naast kledingmagnaat was hij ook een bekend natuurliefhebber.

Natuurliefhebber en -beschermer

Tompkins was samen met vijf anderen aan het kajakken in het General Carrerameer in Patagonië in Chili, toen hun kajaks kapseisden door de grote golven. Ze werden gered door een patrouilleschip van het leger, maar Tompkins was zwaar onderkoeld geraakt. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed later op de afdeling intensieve zorgen.


Tompkins vergaarde een aanzienlijk fortuin met de oprichting van de bekende kledingmerken Esprit en North Face, maar was ook bekend als natuurliefhebber en -beschermer. Zo gebruikte hij zijn geld om grote stukken land te kopen in onder andere Argentinië en Chili. Daar maakte hij dan vervolgens natuurreservaten van.


Hij was daarnaast ook een zeer sportief en avontuurlijk persoon. "Hij vloog zelf met vliegtuigen en beklom bergen over de hele wereld", zegt zijn dochter Summer Tompkins Walker. "Dat hij net in een meer moest omkomen, als het ware opgeslokt door de natuur, is schokkend."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).