Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval | RetailDetail

Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval

Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval

Douglas Tompkins, de oprichter van de kledingmerken Esprit en North Face, is gisteren omgekomen bij een kajakongeval in Chili. Tompkins was 72 jaar oud. Naast kledingmagnaat was hij ook een bekend natuurliefhebber.

Natuurliefhebber en -beschermer

Tompkins was samen met vijf anderen aan het kajakken in het General Carrerameer in Patagonië in Chili, toen hun kajaks kapseisden door de grote golven. Ze werden gered door een patrouilleschip van het leger, maar Tompkins was zwaar onderkoeld geraakt. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed later op de afdeling intensieve zorgen.


Tompkins vergaarde een aanzienlijk fortuin met de oprichting van de bekende kledingmerken Esprit en North Face, maar was ook bekend als natuurliefhebber en -beschermer. Zo gebruikte hij zijn geld om grote stukken land te kopen in onder andere Argentinië en Chili. Daar maakte hij dan vervolgens natuurreservaten van.


Hij was daarnaast ook een zeer sportief en avontuurlijk persoon. "Hij vloog zelf met vliegtuigen en beklom bergen over de hele wereld", zegt zijn dochter Summer Tompkins Walker. "Dat hij net in een meer moest omkomen, als het ware opgeslokt door de natuur, is schokkend."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.