Primark opent in Groningen en in Alkmaar | RetailDetail

Primark opent in Groningen en in Alkmaar

Primark opent in Groningen en in Alkmaar

De Ierse kledingketen Primark opent op 17 mei een nieuwe vestiging in Groningen, twee dagen later is Alkmaar aan de beurt. De keten telt dan vijftien winkels in Nederland.

Naar het noorden

De vestiging in Groningen, aan de Westerhaven, wordt de eerste vestiging in het noorden van het land. De keten opent hier op een locatie van ruim 5500 m² verdeeld over drie etages en krijgt 300 medewerkers. Hiervan komen zeventien medewerkers van V&D en drie mensen van de Bijenkorf, die haar vestiging in de Herestraat eind februari heeft gesloten.

 

In de Alkmaarse binnenstad opent Primark aan de Laat in voormalig winkelcentrum Domus. De locatie omvat hier ongeveer 5000 m² en telt ruim 300 medewerkers, waarvan achttien voormalig medewerkers van V&D.

 

Rotterdam krijgt grootste Primark

In het centrum van Rotterdam gaat Primark over twee jaar over 12.000 m² beschikken: dat wordt meteen de grootste Nederlandse winkel van Primark. De formule komt in het nieuwe winkelcentrum Forum, waarvan de bouw dit jaar begint. De fastfashionretailer heeft in Rotterdam al twee vestigingen.

 

Op de planning van Primark staat ook nog een opening aan het Damrak in Amsterdam eind dit jaar. In 2017 volgen Zwolle (aan de Melkmarkt) en Hilversum (in winkelcentrum Hilvertshof). Die laatste vestiging krijgt twee etages met in totaal 5500 m².

 

Ook voormalige V&D-winkelpanden als Hoog Catharijne in Utrecht en Doetinchem zouden in beeld zijn voor een Primark-vestiging. De Ierse keten ziet af van een winkel in Heerlen. De winkels in Nederland worden beleverd vanuit een onlangs geopend distributiecentrum in Roosendaal.

 

Primark werd in 1969 opgericht door Breege O’Donoghue, de huidige topvrouw van Primark, onder de naam Penney’s. De budgetkledingketen is gebaseerd op groot, veel en goedkoop: de formule opereert op basis van enorme volumes, lage kosten en lage prijzen in grootschalige winkels op goedkope locaties. De snelgroeiende formule heeft haar hoofdkantoor in Dublin en bestaat uit nu bijna 310 vestigingen in negen Europese landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.