Primark start in Charleroi en Zwolle | RetailDetail

Primark start in Charleroi en Zwolle

Primark start in Charleroi en Zwolle

Primark start donderdag 9 maart in het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi. In Zwolle begint de Ierse fast-fashionketen op 28 maart in een nieuw pand aan de Melkmarkt.

 

In nieuw winkelcentrum Rive Gauche

De nieuwe Primark-winkel in Charleroi is een van de ongeveer 85 vestigingen in het gloednieuwe shoppingcentrum Rive Gauche aan de Rue Leopold dat morgen open gaat. De locatie van ruim 5.700 vierkante meter biedt werk aan zo'n 300 mensen.


Het wordt na Mons de tweede winkel in Wallonië van Primark. België telt op dit moment vier Primark-vestigingen, te weten in Brussel, Gent, Hasselt en Luik. De keten heeft al langere tijd plannen om in Antwerpen aan de Meir in een voormalig H&M-pand een winkel van 1.000 vierkante meter te openen. 

 

Primark Zwolle opent op 28 maart

De opening van de nieuwste Primark-vestiging in Zwolle eind deze maand stond al anderhalf jaar op de planning van de Ierse fast-fashionretailer. Het wordt de dertiende winkel van Primark in Nederland. De winkel krijgt hier een oppervlakte van circa 6.000 vierkante meter.


Eind vorig jaar opende de formule in Amsterdam op het Damrak haar grootste winkel van Nederland. Deze locatie in een vernieuwd pand telt zeven etages met een winkeloppervlakte van rond 8.200 vierkante meter en heeft ingangen op het Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage.


Later dit jaar volgen winkels in Hilversum, Tilburg en Rotterdam - waar Primark in het nieuwe winkelcentrum Forum een vestiging van 12.000 vierkante meter krijgt. De Ierse formule heeft al twee vestigingen in Rotterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.