Roberto Cavalli onderhandelt over overname | RetailDetail

Roberto Cavalli onderhandelt over overname

Roberto Cavalli onderhandelt over overname

Roberto Cavalli onderhandelt met investeringsmaatschappij Investcorp over een eventuele verkoop van zijn gelijknamige bedrijf.

Eind juni een beslissing

Volgens de de Financial Times zou Cavalli bereid zijn om zijn bedrijf voor 450 miljoen euro van de hand te doen, inclusief schuld. Al zijn de onderhandelingen nog in een vroeg stadium, aldus nog de krant. Cavalli zou eind juni een beslissing willen maken over een eventuele verkoop. Investcorp was eerder eigenaar van Gucci en was volgens bronnen ook in de race voor Versace, maar haakte daar af.

 

Eerdere gesprekken met investeringsmaatschappij Permira leverden niets op door onduidelijkheid over de leiding van het merk na een overname. Het bedrijf wilde een meerderheidsbelang nemen, maar werd volgens bronnen afgeschrikt door Cavalli’s houding tegenover het bestuur. Om dezelfde reden zou de Italiaanse investeringsmaatschappij Clessidra vorig jaar ook al de deal hebben laten afketsen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.