Rozenboom overweegt verkoop FNG-dochter Miss Etam 

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Martijn Rozenboom, de nieuwe eigenaar van voormalige FNG-ketens Miss Etam en Steps, overweegt Miss Etam door te verkopen. Er zouden meerdere kandidaten zijn. Ondertussen is de ondernemer ook ontsnapt aan een rechtszaak.

 

Tweede dreiging

De eigenaar van Miss Etam, een Nederlandse dochter van de failliete FNG-groep, erkent nu toch de ondernemingsraad. Vakbond AVV dreigde de ondernemer, Martijn Rozenboom, voor de rechter te slepen als hij de personeelsvertegenwoordigers niet meer betrok in de beslissingen van het bedrijf. De vakbond kreeg namelijk het gevoel dat Rozenboom helemaal niet van plan was om Miss Etam en Steps werkelijk een doorstart te bezorgen.


Eerder dreigde het personeel al met een faillissementsaanvraag als de retailer niet gauw de lonen uitbetaalde. Die zouden sinds de doorstart immers nog niet zijn gestort. Rozenboom noemde het evenwel een misverstand en zorgde nog net op tijd voor de uitbetaling.


Ook nu ontsnapt de eigenaar aan gerechtelijke stappen: hij erkent de de ondernemingsraad nu formeel, met terugwerkende kracht tot de datum van de overname. Dat bericht Quote. Op die manier engageert de directie zich tot voorafgaand overleg met de vakbonden bij grote beslissingen. 

 

Verschillende overnamekandidaten

AVV is blij met de uitkomst en laat de juridische stappen achterwege, eens te meer omdat er mogelijk net zo’n grote beslissing zit aan te komen. Martijn Rozenboom geeft tegenover RetailNews toe dat er meerdere overnamekandidaten zijn voor Miss Etam: verschillende partijen zouden zich hebben gemeld


De ondernemer, die bekend wil staan als bedrijvendokter en banden heeft met omstreden voormalige FNG-managers Rens van de Schoor en Dieter Penninckx, zegt over die optie de komende tijd na te zullen denken, maar noemt een doorverkoop momenteel niet aan de orde. “Als de toekomst uitwijst dat dat wel zou moeten gebeuren, dan kan dat gaan gebeuren. Maar ik zeg niet dát het gebeurt”, klinkt het. Van hun kant houden de vakbonden alvast rekening met een nieuwe overname, zelfs “op korte termijn”.