Textielketen Henk opnieuw failliet | RetailDetail

Textielketen Henk opnieuw failliet

Textielketen Henk opnieuw failliet

Amper een jaar na de doorstart van de keten Henk ten Hoor, die sindsdien door het leven gaat als Henk, is de textielketen opnieuw failliet verklaard. De curator heeft wel besloten om voorlopig de winkels en de webwinkel open te houden.

Tweede faillissement gevolg van eerste

In september van 2012 ging Henk ten Hoor al een keer failliet, nadat Rabobank de keten geen geld meer wou lenen. In oktober kwam er dan een doorstart, waarbij zestig van de 103 winkels konden openblijven. In februari van dit jaar zag directeur Bob Treffers het zelfs heel positief in voor die zestig winkels en dacht hij dat ze de recessie zouden overleven. "omdat mensen sokken en ondergoed ook in een recessie nodig hebben". 

 

Het tweede faillissement zou nog een gevolg zijn van het eerste: leveranciers die nog geld moesten van de keten leverden containers met kledingstukken te laat of helemaal niet. Volgens Quote zou het faillissement dan ook te wijten zijn aan een te lage voorraad. De keten zou ook een verlies lijden van 200.000 euro per maand. De curator zegt wel al in gesprek te zijn met overnamekandidaten.

 

"Internetwinkel Henk.nl doet het goed. Ik kan me voorstellen dat een koper verder gaat met de webshop plus een aantal winkels," zegt de curator in het Financieele Dagblad. Onder andere Terstal, dat zelf 200 winkels heeft in Nederland, zou interesse hebben in een overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.