Textielketen Henk opnieuw failliet

Textielketen Henk opnieuw failliet

Amper een jaar na de doorstart van de keten Henk ten Hoor, die sindsdien door het leven gaat als Henk, is de textielketen opnieuw failliet verklaard. De curator heeft wel besloten om voorlopig de winkels en de webwinkel open te houden.

Tweede faillissement gevolg van eerste

In september van 2012 ging Henk ten Hoor al een keer failliet, nadat Rabobank de keten geen geld meer wou lenen. In oktober kwam er dan een doorstart, waarbij zestig van de 103 winkels konden openblijven. In februari van dit jaar zag directeur Bob Treffers het zelfs heel positief in voor die zestig winkels en dacht hij dat ze de recessie zouden overleven. "omdat mensen sokken en ondergoed ook in een recessie nodig hebben". 

 

Het tweede faillissement zou nog een gevolg zijn van het eerste: leveranciers die nog geld moesten van de keten leverden containers met kledingstukken te laat of helemaal niet. Volgens Quote zou het faillissement dan ook te wijten zijn aan een te lage voorraad. De keten zou ook een verlies lijden van 200.000 euro per maand. De curator zegt wel al in gesprek te zijn met overnamekandidaten.

 

"Internetwinkel Henk.nl doet het goed. Ik kan me voorstellen dat een koper verder gaat met de webshop plus een aantal winkels," zegt de curator in het Financieele Dagblad. Onder andere Terstal, dat zelf 200 winkels heeft in Nederland, zou interesse hebben in een overname.

Tags: