Textielketen Henk opnieuw failliet | RetailDetail

Textielketen Henk opnieuw failliet

Textielketen Henk opnieuw failliet

Amper een jaar na de doorstart van de keten Henk ten Hoor, die sindsdien door het leven gaat als Henk, is de textielketen opnieuw failliet verklaard. De curator heeft wel besloten om voorlopig de winkels en de webwinkel open te houden.

Tweede faillissement gevolg van eerste

In september van 2012 ging Henk ten Hoor al een keer failliet, nadat Rabobank de keten geen geld meer wou lenen. In oktober kwam er dan een doorstart, waarbij zestig van de 103 winkels konden openblijven. In februari van dit jaar zag directeur Bob Treffers het zelfs heel positief in voor die zestig winkels en dacht hij dat ze de recessie zouden overleven. "omdat mensen sokken en ondergoed ook in een recessie nodig hebben". 

 

Het tweede faillissement zou nog een gevolg zijn van het eerste: leveranciers die nog geld moesten van de keten leverden containers met kledingstukken te laat of helemaal niet. Volgens Quote zou het faillissement dan ook te wijten zijn aan een te lage voorraad. De keten zou ook een verlies lijden van 200.000 euro per maand. De curator zegt wel al in gesprek te zijn met overnamekandidaten.

 

"Internetwinkel Henk.nl doet het goed. Ik kan me voorstellen dat een koper verder gaat met de webshop plus een aantal winkels," zegt de curator in het Financieele Dagblad. Onder andere Terstal, dat zelf 200 winkels heeft in Nederland, zou interesse hebben in een overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.