Topshop opent eerste Europese flagship in Amsterdam | RetailDetail

Topshop opent eerste Europese flagship in Amsterdam

Topshop opent eerste Europese flagship in Amsterdam

Morgen opent de Britse winkelketen Topshop zijn eerste flagshipstore op het Europese vasteland. De winkel aan de Kalverstraat beslaat zowat 1.200 m².

Exclusieve collectie

De winkel bestaat uit drie verdiepingen: twee ervan zullen gewijd zijn aan de collecties van Topshop voor vrouwen, terwijl op de derde etage de herencollectie van Topman wordt verkocht.

 

Het is de eerste eigen winkel van Topshop in Nederland, dat zijn collecties wel al een tijdje verkoopt in een shop-in-shop bij De Bijenkorf. In het Verenigd Koninkrijk heeft de keten meer dan 300 winkels. Daarnaast heeft het nog eens ongeveer 140 franchisezaken in veertig landen.

 

Voor de winkel in Amsterdam werd een collectie van vijf items voor Topman ontworpen, die enkel te koop zijn in het filiaal aan de Kalverstraat. Dat label, dat exclusief voor mannen verkoopt, heeft meer dan 250 winkels in het Verenigd Koninkrijk en 150 franchisewinkels in dertig landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.