V&D Utrecht krimpt in, Primark op komst | RetailDetail

V&D Utrecht krimpt in, Primark op komst

V&D Utrecht krimpt in, Primark op komst

Het Utrechtse filiaal van warenhuisketen V&D, in winkelcentrum Hoog Catharijne, gaat inkrimpen. Zo wil de keten besparen op de huur. Het vrijgekomen deel zal verhuurd worden aan de Ierse keten Primark.

"Loonsverlaging zal er komen"

De warenhuisketen had eerder al bekend gemaakt dat het verminderen van de winkeloppervlakte een manier was om op de kosten te besparen, naast de mogelijke loonsverlaging bij het personeel. Het pand in Hoog Catherijne, dat V&D huurt van IEF Capital, lijkt volgens De Telegraaf het eerste slachtoffer van dit beleid te worden. Volgens de advocaat van V&D, Willem Jan van Andel, moet er ook voor andere filialen een oplossing gevonden worden.

 

De advocaat stelt ook dat de loonsverlaging er zeker en vast zal komen, omdat de werknemers niet willen dat de keten failliet gaat, aangezien ze dan zeker hun job kwijt zijn. Die uitspraken deed hij in het kader van het kort geding dat vastgoedbedrijf Metroprop heeft aangespannen tegen V&D. Zij zijn het niet eens met de huurverlaging die de keten eenzijdig heeft doorgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.