V&D Utrecht krimpt in, Primark op komst

V&D Utrecht krimpt in, Primark op komst

Het Utrechtse filiaal van warenhuisketen V&D, in winkelcentrum Hoog Catharijne, gaat inkrimpen. Zo wil de keten besparen op de huur. Het vrijgekomen deel zal verhuurd worden aan de Ierse keten Primark.

"Loonsverlaging zal er komen"

De warenhuisketen had eerder al bekend gemaakt dat het verminderen van de winkeloppervlakte een manier was om op de kosten te besparen, naast de mogelijke loonsverlaging bij het personeel. Het pand in Hoog Catherijne, dat V&D huurt van IEF Capital, lijkt volgens De Telegraaf het eerste slachtoffer van dit beleid te worden. Volgens de advocaat van V&D, Willem Jan van Andel, moet er ook voor andere filialen een oplossing gevonden worden.

 

De advocaat stelt ook dat de loonsverlaging er zeker en vast zal komen, omdat de werknemers niet willen dat de keten failliet gaat, aangezien ze dan zeker hun job kwijt zijn. Die uitspraken deed hij in het kader van het kort geding dat vastgoedbedrijf Metroprop heeft aangespannen tegen V&D. Zij zijn het niet eens met de huurverlaging die de keten eenzijdig heeft doorgevoerd.

Tags: