Viktor & Rolf opent winkel in Verenigde Staten | RetailDetail

Viktor & Rolf opent winkel in Verenigde Staten

Viktor & Rolf opent winkel in Verenigde Staten

Het bekende Nederlandse modeduo Viktor & Rolf gaat een shop-in-shop openen in New York. Het zal de eerste eigen 'winkel' zijn van de ontwerpers in de Verenigde Staten.

Meer shops op komst

De kledij van Viktor & Rolf is al te koop in de VS, maar het duo had er nog geen eigen winkel of shop-in-shop. Daar zal weldra verandering in komen, want begin april opent het een eigen shop-in-shop in Saks Fifth Avenue in Manhattan. 

 

Toen Viktor & Rolf eind vorig jaar een winkel opende in Parijs, werd al verklapt dat ook in andere steden winkels zouden openen. Toen werd er al gesproken over New York, maar ook Londen, Tokio en opkomende markten. In 2005 opende Viktor & Rolf ook al een flagshipstore in Milaan, maar die werd drie jaar later gesloten, toen Only the Brave een meerderheidsbelang nam in Viktor & Rolf.

 

Achter Viktor & Rolf schuilt het duo ontwerpers Viktor Horsting en Rolf Snoeren. Zij richtten samen het label op in 1993. In 2008 nam Dieselbaas Renzo Rosso via Only the Brave een meerderheidsaandeel in het merk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.